kitchenboal feature

Kitchenbowl voor iPhone laat je stapsgewijze receptenfoto’s maken

Met Kitchenbowl voor iPhone maak je zelf receptenfoto's met stapsgewijze instructies, net zoals Het Fotokookboek. Maak zelf recepten na.

Je kent vast de apps van Het Fotokookboek: aan de hand van stapsgewijze foto’s leer je een recept namaken. Vind je het leuk om zoiets zelfs te doen, dan is daar nu een app voor. Met Kitchenbowl maak je foto’s van elke stap, terwijl je aan een overheerlijk gerecht werkt. Je kunt daarvoor natuurlijk ook Instagram of Vine gebruiken, maar Kitchenbowl maakt het wel heel makkelijk en ziet er ook nog eens goed uit – met sociale deelfuncties om je creatie meteen met de wereld te delen.

kitchenbowl iphone 1 kitchenbowl iphone 2a

Kitchenbowl is gemaakt door Ryan Waliany. Hij wilde samen met zijn vrouw een makkelijke manier bieden om recepten te delen, zodat anderen favoriete gerechten na kunnen maken. Tegelijk moet Kitchenbowl ook een platform zijn voor anderen, zodat ze een reputatie kunnen opbouwen en een plek hebben om hun beste recepten te laten zien. De app richt zich enerzijds op foodies, die de recepten bedenken en uitvoeren. Maar tegelijk is de app ook gericht op beginners, die wat extra instructies nodig hebben om te kunnen koken. Een recept van Smulweb bevat immers vaak alleen maar tekst en je moet zelf maar uitzoeken hoe fijngesnipperd het uitje moet zijn.

Na het inloggen kun je andere recepten volgen, door recepten bladeren of eigen recepten maken. Gaandeweg zal het aanbod in de app steeds verder worden uitgebreid. Dat de app lijkt op Instagram en de bijbehorende website op Pinterest zal geen toeval zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2014, 15:00
Categorie Apps
Onderwerp recepten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.