simcity-buildit

Achter de schermen van SimCity BuildIt

SimCity BuildIt is een nieuwe variant van SimCity, waarbij je vrij bent om steden te bouwen. De game komt eind 2014 op de iPhone en iPad.

Vlak voor de kerst verschijnt SimCity BuildIt, een iOS-game waar de echte SimCity-fans al wekenlang naar uitkijken. SimCity bestaat 25 jaar en het is daarom toepasselijk dat deze variant van het spel uitkomt, waarin je een stad gaat bouwen met open einde, dus zonder beperkingen.

simcity-buildit

In een nieuwe teaservideo praat EA’s Jason Willig over de belangrijkste functies en verbeteringen die we kunnen verwachten. SimCity BuildIt wordt gemaakt door een team in Helsinki en zal als freemium-game worden aangeboden, ongetwijfeld met de nodige in-app aankopen zodat EA er ook nog iets aan verdient. Volgens EA is het de meest realistische stedenbouwgame voor mobiel, waarbij niet is geprobeerd om een pc-game om te zetten voor mobiel. In plaats daarvan kregen de makers een grote mate van creatieve vrijheid om er een echt mobiele game van te maken, afgestemd op wat hedendaagse spelers graag willen: niet te lange speelsessies en gratis proberen. Wat je verderkunt verwachten: onvoorspelbaarheid, een mix van controle en chaos, maar ook humor.

Wie dat wil, kan SimCity BuildIt al proberen, want de game is als softlaunch alvast beschikbaar gesteld in de App Stores van Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. In aanloop naar de wereldwijde release van de game gaat EA nog meer teasers uitbrengen.

Downloaden (Canada, Australië, Nieuw-Zeeland): SimCity BuildIt (gratis, met in-app aankopen)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2014, 12:56
Categorie Apps
Onderwerp simcity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.