iKids week 26: Roodkapje in 3D, Troovie en Typic Kids

In deze iKids lees je over het interactieve prentenboek Roodkapje in 3D, een handige app om speurtochten mee te doen en 'Instagram voor kinderen'.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

gottmer roodkapjeIn deze iKids komt een van de nieuwste apps van uitgeverij Gottmer aan bod, genaamd ‘Roodkapje, een sprookje in 3D’. Een leuke en originele variant op het aloude sprookje, met veel interactieve foefjes. Daarnaast bespreken we een soort Instagram voor de basisschool, waarmee kinderen hun creatieve kant kunnen ontdekken. Ook leuk: het Nederlandse Troovie, waar twee jonge ondernemers twee jaar lang aan hebben gewerkt. De applicatie waarmee kinderen zelfgemaakte speurtochten kunnen doen staat al enige tijd in de app store, maar kreeg recentelijk een nieuwe lik verf en verbeterde functionaliteiten.

Typic Kids

typic kidsTieners en volwassen zijn dol op fotofilters, dus waarom zouden kinderen dat niet zijn? Typic Kids is een app waarmee kinderen foto’s kunnen opleuken door ze randen, stickers, filters en teksten te geven. Alles is op een speelse manier vormgegeven, zodat kinderen er goed mee uit de voeten kunnen. Zo hebben filters in deze applicatie geen moeilijke kunstzinnige namen als ‘Midnight Rose’ en ‘Moody Desert’, maar heten ze gewoon 1, 2, 3, etcetera. Het is uiteraard zowel mogelijk om foto’s uit je filmrol te importeren als om foto’s meteen vanuit de app te schieten. In de applicatie heb je op zich meer dan genoeg keuze uit vrolijke versiersels, maar als jullie liever de beschikking hebben over alle randen en lettertypes kun deze voor €1,79 aanschaffen. Gelukkig zijn deze in-app aankopen, net als de mogelijkheden om naar sociale netwerken te delen, veilig versleuteld voor kinderen.

Downloaden: Typic Kids (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Roodkapje, een sprookje in 3D

De nieuwe app van uitgeverij Gottmer is net als veel van zijn voorgangers weer een voorbeeld van een prachtig interactief prentenboek. In deze moderne variant op het sprookje van Roodkapje kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar het meisje met het rode hoedje haar eigen lot laten bepalen. Door in het bos steeds een ander pad te kiezen krijgt het avontuur iedere keer een andere wending. Kinderen kunnen Roodkapje helpen om voorwerpen verzamelen waarmee ze de grote boze wolf kan verslaan en oma kan redden. Het rijk geillustreerde sprookje zit vol met interactieve animaties. Zo kunnen kinderen via de camera van de iPhone of iPad zichzelf in een magische vijver zien, het scherm kantelen om honing te schenken of in de microfoon blazen om pluisjes van een paardenbloem weg te blazen of op een fluitje te spelen. Een mooi staaltje app-ontwikkeling.

Downloaden: Roodkapje, een sprookje in 3D (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

roodkapje

Troovie

Met Troovie kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar zelfgemaakte speurtochten doen. Van te voren kunnen ouders – of kinderen zelf – in de app een goede route uitstippelen, met geestige opdrachten onderweg. Die kunnen bij de voordeur beginnen, maar ook op andere locaties. Het uitzetten van een speurtocht doe je in een handomdraai, met alle ruimte voor eigen ideeën. Bepaal bijvoorbeeld dat kinderen op een partijtje op het strand een foto van een bepaalde schelp moeten maken, zodat ze lekker kunnen gaan speuren. Leuk bedacht: wanneer er meerdere kinderen aan de speurtocht meedoen geeft de app regelmatig aan dat de iPhone of iPad moet worden doorgegeven. Zo krijgt ieder kind een keertje de leiding, en niet alleen haantje de voorste.

Omdat de app de hele kaart moet downloaden duurt het laden van de route wel wat minuten. De app zit nog in de bèta-fase en werkt dus nog niet vlekkeloos. Naast de intro-filmpjes die niet laden en knoppen die het niet deden ondervonden wij echter geen grote problemen. Probeer het dus vooral zelf eens uit, op een kinderpartijtje of gewoon tijdens het buitenspelen. De app is gratis voor routes tot 750 meter met het monsterthema, voor andere thema’s (€2,69) of een onbeperkt aantal meters (€0,99) moet je betalen.

Downloaden: Troovie (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=DKw-3fGW7KU

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:55
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.