Zeven jaar geleden verscheen de eerste iPhone

De iPhone verscheen 7 jaar geleden in de winkel. Sindsdien is de iPhone de meest succesvolle smartphone aller tijden geworden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

eerste-generatie-iphoneHet is traditie geworden: elk jaar op 29 juni staan we op iPhoneclub even stil bij het feit dat de iPhone op 29 juni voor het eerst in de winkel lag. Die geschiedenis gaat van uitgelachen worden (“dat gaat toch nooit wat worden”) tot bewonderd worden als succesvolle smartphone aller tijden. Meer dan de helft van Apple’s omzet is te danken aan de iPhone, meer dan iPad, Mac en iTunes bij elkaar.


Bekijk grafiek.
Grafiek met omzet per productgroep niet goed zichtbaar? Hier vind je een grotere versie.

In Nederland is de iPhone sinds in 2008 te koop, aanvankelijk via T-Mobile en later ook bij andere providers. Maar de echte doorbraak kwam pas een jaar later in 2009. Toen zorgde de iPhone 3Gs ervoor dat Nederland massaal naar de winkel rende voor het nieuwe toestel. Maar het begon allemaal met de iPhone bovenaan dit artikel, dat veel mensen nog steeds de mooiste iPhone aller tijden vinden. De echte fans gingen naar de VS of lieten er eentje meenemen door vrienden, luchtvaartpersoneel of frequente Amerika-reizigers. Er zat een simlock van AT&T op, die je moest verwijderen om de iPhone überhaupt te kunnen gebruiken. Het mooie was dat iPhoneclub meteen dat jaar een stormachtige ontwikkeling doormaakte, omdat al die kopers van de eerste generatie iPhone op zoek gingen naar tips en handleidingen om het toestel werkend te krijgen. Wij haalden onze eerste iPhone al in juli 2007 in huis, dankzij een snelle actie van @vincente, waar we uiteraard nog steeds blij om zijn. Het heeft ons leven en dat van veel andere mensen zoveel mooier gemaakt. De iPhone kan bijna alles: je wordt ermee wakker en gaat ermee naar bed.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:34
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerp originele iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.