kleine bouwers

iKids week 21: Kleine Bouwers, Sophie Girafe & Planten door Tinybop

In de iKids van week 21 lees je over Planten voor iPhone en iPad, een mooie app over de natuur. Ook leuk: Kleine Bouwers en Sophie la Girafe.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

kleine bouwersDe eerste app van ontwikkelaar Tinybop, Het menselijk lichaam, werd bekroond met allerlei prijzen, stond weken bovenaan in de App Store en krijgt nog steeds goede beoordelingen. Nu heeft de ontwikkelaar een nieuwe leerzame app uitgebracht, die zich concentreert op het plantenrijk. Vol prachtige animaties, gedetailleerde tekeningen en allerlei leuke extra’s. Een aanrader. Andere apps die deze week aan bod komen zijn Kleine Bouwers, waarmee kinderen met mooie 3D- animaties allerlei bouw-activiteiten kunnen ondernemen, en Sophie la Girafe, een mooi puzzelspel voor kleintjes.

Kleine Bouwers

Afgaande op het succes van zijn voorgangers – Slaap Lekker en Knuffelzoo – wordt de nieuwe app Kleine Bouwers een hitje. In de applicatie kunnen kinderen van 8 jaar en jonger een echte bouwvakker worden, door cement te mixen, een kraan te besturen, een vrachtwagen te laden of een muur te bouwen. Ondertussen zie je op de bouwplaats allerlei dingen misgaan, zoals een een waterleiding die barst, een bouwvakker die in een gat valt of de wind die stenen wegblaast omdat het cement nog niet droog is. In totaal heeft het spel meer dan 100 interactieve animaties, die afhankelijk van de leeftijd automatisch kunnen worden afgespeeld of juist door zelf tikken in gang kunnen worden gezet.

Downloaden: Kleine Bouwers (€2,99, universeel, iOS 6.0+)

kleine bouwers

Planten door Tinybob

In deze prachtige app voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar kunnen kinderen de geheimen van het plantenrijk ontdekken. Op allerlei mogelijke manieren, via tientallen animaties van planten en dieren onder- en bovengronds, handboeken, etiketten en een opname-tool waarin kinderen en ouders vragen aan elkaar kunnen stellen. Ook kunnen kinderen de seizoenen instellen, het weer regelen, een lopend vuurtje aansteken en een hol met kleine diertjes en wortels graven. Allerlei soorten planten en bloemen komen tot leven met behulp van bijzondere animaties. Voor nu zijn er twee werelden beschikbaar die kinderen kunnen ontdekken, het gematigde bos en de woestijn. Over een tijdje worden daar de toendra en de gematigde weide aan toegevoegd, andere ecosystemen als mangroven en tropisch regenwoud zijn beschikbaar via een in-aankoop. De app is de opvolger van de razend populaire app Het menselijk lichaam, die wekenlang de ranglijsten aanvoerde.

Downloaden: Planten door Tinybob (€1,79, universeel, iOS 5.1.1+)

planten door tinybob

De Safari van Sophie la Girafe

Dit prachtige puzzelspel heeft 18 puzzels rond het thema safari, voor kinderen van 0 tot 4 jaar. In de landschappen van de puzzels zitten allerlei exotische dieren, zoals leeuwen, flamingo’s, kuddes zebra’s en de krokodillen. Kinderen kunnen eenvoudig puzzelstukken verplaatsen door ze over het scherm te vegen. Ieder dier is geanimeerd met kreten en gromgeluiden die bij de savanne horen. De app is beschikbaar in 11 talen, waaronder het Nederlands. Volgende maand komen er nieuwe dieren bij.

Downloaden: De Safari van Sophie la Girafe (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

sophie la giraffe

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 12:13
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.