Apple blokkeert app-updates na geld terug

Het is na een refund (geld terug) niet langer mogelijk om apps opnieuw te installeren of app-updates te ontvangen.

update-niet-beschikbaarAls een iOS-app je niet bevalt, is het vrij eenvoudig om geld terug te vragen bij Apple. Mits je het niet te vaak doet en een goede reden hebt. Tot voor kort was het zo, dat je geld terugkreeg, maar de app nog wel gewoon kon blijven gebruiken. Apple heeft daar nu een stokje voor gestoken: heb je eenmaal geld terug gevraagd, dan kun je de app niet meer opnieuw installeren (bijvoorbeeld op een andere iPhone) en je kunt ook geen app-updates meer doen. Je krijgt de hierboven getoonde waarschuwing te zien. De maatregel moet misbruik van het systeem voorkomen.

De maatregel werd ontdekt door Michael Simmons van Flexbits, ontwikkelaar van de app Fantastical. Ook in de Mac App Store blijkt het niet langer mogelijk om na een refund nog app-updates te ontvangen. Ook daar krijg je de volgende tekst te zien:

Update Unavailable with This Apple ID
This update is not available for this Apple ID either because it was bought by a different user or the item was refunded or cancelled.

De Nederlandse vertaling daarvan luidt:

Update niet beschikbaar voor deze Apple ID
Deze update is niet beschikbaar voor deze Apple ID, omdat de update is gekocht door een andere gebruiker, of omdat er een restitutie is gegeven voor artikel of dat dit artikel was geannuleerd.

Apple heeft het teruggeven van geld na een foute aankoop nooit geautomatiseerd. Je moest een klacht indienen en kreeg daarna binnen een paar uur een reactie van een supportmedewerker. Google heeft een ander systeem: als je per ongeluk een app hebt aangeschaft mag je binnen 15 minuten, zonder menselijke tussenkomst je geld terugvragen. Die periode was voorheen langer, maar ook Google moest maatregelen nemen tegen mensen die te vaak misbruik maakten van het systeem.

Zie ook: Geld terugvragen (refund) in de App Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2014, 10:23
Categorie Apple
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.