iKids week 20: KidECook, Jop gaat slapen en Slide Circus HD

In iKids week 20 worden de iPad-apps KidECook (koken), Jop gaat slapen (educatief) en Slide Circus HD (spelletje) besproken.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

slide-circus-ipadJe had het misschien al gemerkt: iCulture is begonnen met een nieuwe rubriek! Elke zondagochtend bespreken we drie iPad-apps die we aanbevelen voor kinderen. De ouders mogen natuurlijk ook meedoen. Vorige week kwamen Het Muizenhuis, Toontastic Jr. Shrek en Koning Viespeuk aan bod, deze keer hebben we weer een nieuwe selectie gemaakt: een samenkoken-app, een ouderwets puzzelspel en een speelse app waarmee kinderen leren om naar bed te gaan. We wisselen educatieve apps, kinderboeken en spelletjes af en je zult hier zowel nieuwe apps als apps die opnieuw de aandacht verdienen, zien langskomen.

KidECook

KidECookMet KidECook kun je als ouder je kind spelenderwijs laten meehelpen in de keuken. Het gaat om simpele recepten met een laag kliedergehalte, aldus de makers. Je kiest een recept en komt dan in keuken terecht waar de ingrediënten een voor een moeten worden verzameld. De kinderen kunnen de koelkast opentrekken of een kijkje nemen in een keukenkastje. Weten ze bijvoorbeeld zelf de suiker te vinden? KidECook is lekker interactief: als je het juiste ingrediënt te pakken hebt, moet je ook nog de juiste hoeveelheid afmeten. Bij de bereiding wordt ook het juiste keukengerei gebruikt.

Met de gratis versie van de app kun je een karamelpudding maken, in de volledige versie vind je 16 recepten van het kaliber chocoladecake en fruitsalade. Het bedrijf dat achter deze app heet Chocolapps en maakt meer apps, zoals een educatieve versie van Peter Pan. Het wil graag een online community onderhouden van ouders die verantwoord en creatief omgaan met hun apps. Zo vragen ze om foto’s van de in KidECook gemaakte gerechten en hapjes te uploaden naar hun Facebook-pagina.
Downloaden: KidECook (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Jop gaat slapen

Jop gaat slapenWe hebben het al vaker gezegd: de vrolijke apps met Jop de Giraf in de hoofdrol zijn zeer de moeite waard. Aan het al brede aanbod van acht iPad-apps wordt een gratis proefversie toegevoegd van de volledige app Jop gaat slapen. In de app, die voluit Jop gaat slapen – GRATIS Jop de Giraf App voor Peuters en Kleuters! heet, wordt een aantrekkelijke combinatie van leren én spelen voorgeschoteld. Door leuke opdrachten uit te voeren worden de kinderen geholpen met hun bedroutine. Het gaat om dingen als de kamer opruimen, tanden poetsen en kusjes geven.

Schrijver en illustrator Esther Naalden geeft met deze gratis proefversie een voorproefje van haar appaanbod in de App Store. Naalden studeerde orthopedagogiek, begon in 2002 met het bedrijf Heppi en richt zich met haar prentenboeken op kinderen van 0 tot 6 jaar. De volledige versie van de app won in 2012 de Media Ukkie Award, onderdeel van Mediawijzer.net, een initiatief van de ministeries van OCW en Jeugd en Gezin. Net andere woorden: de app is leuk én verantwoord.

Downloaden: Jop gaat slapen (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Slide Circus HD

Slide Circus iPadSlide Circus is al een tijd uit en is uitgegroeid tot een enorm succesvolle app. De doelstelling is simpel: schuif de vlakjes op de juiste plek zodat de gewenste afbeelding ontstaat. De schuifpuzzels kennen ouders nog van vroeger. Het leuke aan het spel is dat je het op allerlei niveaus kunt spelen. De simpele levels zijn leuk voor de kleintjes en de wat ingewikkelder levels bieden een echte uitdaging voor de iets oudere puzzelaar.

Om het spel zelf of samen met je kinderen te spelen hebben we nog drie tips:

  • Voor de echt moeilijke levels zul je virtuele coins moeten inwisselen, die je kunt verdienen door veel te spelen of een in-app aankoop te doen.
  • Denk er bij het spelen aan dat het aantal bewegingen wordt meegeteld en niet hoe snel je het doet. Denk in een moeilijke puzzel rustig na over elke actie.
  • Links bovenaan zie je hoeveel stappen je nog mag nemen. Probeer met de minste stappen een perfecte score te halen.

Downloaden: Slide Circus HD (gratis, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 11:04
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.