Amerikaanse tiener overreden en overleden na iPad-diefstal

Een Amerikaanse tiener is overreden door een auto en overleed later in het ziekenhuis, na een poging om zijn iPad te stelen. Het is opnieuw een geval van extreeem geweld om Apple-producten te stelen.

ipad-stolenHet meest trieste nieuws van vandaag komt uit Las Vegas: daar werd een tiener overreden door een SUV nadat dieven zijn iPad probeerden te stelen. De 15-jarige Marcos Vincente Arenas werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. Dat schrijft de Las Vegas Sun. De scholier liep vrijdagmiddag 17 mei rond vier uur op Charleston Boulevard in Las Vegas, toen er een witte SUV naast hem stopte. Een man stapte uit vanaf de passagiersstoel en probeerde de iPad van Arenas te stelen. Die liet niet zomaar los en werd daarbij meegesleurd richting de SUV. Terwijl de tiener de iPad nog vastklemde reed de auto weg, waardoor het kind werd overreden. Hij overleed later die dag in het University Medical Center aan zijn verwondingen.

Hulpverleners zijn inmiddels aan de slag gegaan om studenten en medewerkers van Bonanza High School bij te staan, de school waar Arenas eerstejaars student was. Ook is er een herdenkingsplek ingericht op de plaats van het incident. De Las Vegas Sun sprak met een vrouw die bloemen neerlegde bij de herdenkingsplek en behoorlijk geroerd was door het voorval, omdat ze zelf een 11-jarige zoon heeft. “Mijn kind heeft een iPad van school. Die laat ik hem niet meenemen naar huis. Hij blijft op school”, vertelde de vrouw.

Geweld en diefstal blijven een probleem bij Apple-producten. Begin deze eeuw was er al een probleem met diefstal van iPods: politiediensten waarschuwden gebruikers al in 2004 om de witte oordopjes goed weg te stoppen, om niet de aandacht van overvallers te trekken. Terwijl de iPod-bezitters juist zo trots waren op die witte oordopjes, omdat ze ermee wilden laten zien dat ze erbij hoorden. Bij de iPhone deden zich soortgelijke problemen voor: de politie in New York richtte een speciaal team op voor gestolen iPhones en iPads. Een paar dagen geleden meldde de openbaar aanklager van New York dat telefoonfabrikanten te weinig doen om diefstal van mobiele apparatuur zoals smartphones te ontmoedigen. Als voorbeeld noemde de aanklager het verhaal van een 26-jarige medewerker van het Museum of Modern Art, die april 2012 op weg naar huis werd vermoord om zijn iPhone. In de metro van New York werden begin dit jaar drie mensen neergestoken na ruzie over een iPhone. Maar ook al in 2011 werd iPhone- en iPad-diefstal gezien als een toenemend probleem.

metro-reizen

Tussen 1 april en 23 september 2012 werden volgens de politie van New York bij 11.447 voorvallen Apple-producten gestolen, 40 procent meer dan in dezelfde periode in 2011. Apple-producten zijn zo geliefd omdat ze veel waard zijn en ook in het tweedehands circuit hun waarde behouden. Er is een bloeiende zwarte markt voor gestolen Apple-producten, ook buiten de VS. Het advies om oordopjes en iPhones weg te stoppen in onveilige buurten kan goed werken. Maar bij een iPad zul je een tas moeten meenemen om de tablet aan het oog te onttrekken.

Foto metro: Flickr Creative Commons, carlos.a.martinez

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2013, 12:05
Categorie Achtergrond
Onderwerpen diefstal, geweld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.