iKids week 16: Sandwich Chef, Club Penguin, Peppa: Polly Papegaai

In de iKids van deze week lees je over de nieuwe Nederlandse versies van Peppa: Polly Papegaai en Club Penguin, en het geestige Sandwich Chef.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

club penguin icoonHet is weer tijd voor de wekelijkse iKids, waarin we leuke apps voor kinderen onder je aandacht brengen. Deze week lees je over twee gevestigde namen, die sinds kort beiden naar het Nederlands zijn vertaald. Club Penguin van Disney is nu ook in het Nederlands beschikbaar, net als Peppa: Polly Papegaai. Die laatste app is voor jongere kinderen en kennen we van Peppa op vakantie, een andere app van het roze varkentje die recentelijk werd vertaald. De derde app die vandaag aan bod komt is Duckie Deck Sandwich Chef, een app waarmee kinderen grappige en bijzondere boterhammen kunnen beleggen, die op gezichten of afbeeldingen gaan lijken.

Club Penguin

Virtuele wereld Club Penguin, waarmee kinderen vanaf 9 jaar een eiland met vrienden kunnen verkennen, heeft een fikse update gehad. Daardoor is de app nu ook in het Nederlands beschikbaar en voortaan te gebruiken met een iPhone 4s en hoger, iPod Touch 5 en iPad 2 en hoger. In het spel kun jullie op verkenningstocht over het eiland puffles verzamelen en allerlei spelletjes spelen. Op die manier verdien je munten, waarmee je een eigen pinguïn kunt ontwerpen en iglo’s kunt opleuken. Ook nieuw in Club Penguin: het is voortaan mogelijk om puffles te adopteren, waaronder een hond en een kat. Deze kun je uitlaten, spelletjes laten spelen of naar kleding en munten laten snuffelen. Daarnaast zijn er nieuwe kamers met verzorgstations om je puffles te voeren, verzorgen, of ze uit te laten rusten. Voor wie niet bekend is met het concept van Club pinguïn: de app is gratis en het spel kan gratis worden gespeeld, maar voor extra functies als chatten en het adopteren van puffles heb je een betaald lidmaatschap nodig. Ouders en verzorgers zijn de enige die deze abonnementen voor hun kinderen kunnen aanschaffen.

Downloaden: Club Penguin (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

eiland club penguin

Peppa: Polly Papegaai

Deze app van het roze big draait om een papegaai die, hoe kan het ook anders, erg van crackers houdt. De app bevat vijf interactieve spellen en een speciaal stickerboek voor beloningsstickers. In het memory–spel moet je op zoek naar bij elkaar passende kaarten en zijn 3 moeilijkheidsgraden en 2 speltypes met een tijdlimiet. In drie andere onderdelen kunnen kinderen Polly allerlei rare dingen laten zeggen, de papegaai voeren door te kijken hoeveel crackers ze wil hebben en in welke kleuren, of Polly zoeken als ze zich heeft verstopt. Net als Peppa op vakantie is deze app over het varkentje met een eigen tv-serie niet goedkoop, maar is er wel goed nagedacht over manieren om de app lang leuk te houden. Bijvoorbeeld het stickerboek, waarvoor je tijdens het spelen virtuele stickers moet verzamelen en dat je met allerlei voorwerpen en personages kunt versieren. De applicatie is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar.

Downloaden: Peppa: Polly Papegaai(€2,69, universeel, iOS 4.3+)

polly rare dingen zeggen

Duckie Deck Sandwich Chef

In deze sandwich-app kunnen kinderen met allerlei gezonde ingrediënten broodjes beleggen, die uiteindelijk grappige gezichten en speelse vormen zullen worden. Bijvoorbeeld een walvis van een radijs, en een gek gezicht van ei en paprika. Als de compositie af is kan je hem virtueel opeten, om daarna gewoon weer opnieuw te beginnen met een ander ontwerp. Ieder afzonderlijk broodje dat kan worden gebouwd bestaat volgens de makers overigens uit een uitgebalanceerde serie gezonde voedingsmiddelen, zoals koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen. Wie weet vinden kinderen het wel veel leuker om met frieten en ijs te bouwen, maar dit is natuurlijk wel zo verantwoord. Het spel heeft kleurrijke illustraties, leuke geluidseffecten en een eenvoudige gebruikersinterface, die het makkelijk maakt om te navigeren. Al met al een prima app, die misschien ook nog handig kan zijn voor de moeilijke eters. Of voor culinaire kleintjes, die niet kunnen wachten tot ze zelf kunnen kokkerellen. Als deze app in de smaak valt kunnen jullie misschien ook eens naar de andere apps van Ducky Deck kijken.

Downloaden: Duckie Deck Sandwich Chef (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

belegde boterham sandwich chef

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:55
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.