iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Flickr, Breeze, Pinnacle Studio for iPhone en meer

Agenda-app miCal, Voice voor opiniepeiling, Scan & Vertaal, foto's opslaan in Flickr en nog veel meer hanige apps in de App Gemist.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Videobewerken op iPad met Pinnacle Studio iOS 7Op de iPhone 5s kon je al langer stappen tellen met behulp van de ingebouwde M7-coprocessor in de telefoon, maar deze week werd het net even een stukje leuker met Breeze. De app vertelt je op welk dier je bewegingsgedrag lijkt en probeert je stiekem steeds meer te laten bewegen. Zo kunnen appjes net even iets leuks of goeds doen wat andere apps nog niet deden. De App Gemist zit weer boordevool handige, goede en indrukwekkende nieuwe apps die de afgelopen week zijn uitgekomen.


AG BijenradarBijenradar – Bijenradar, niet te verwarren met Buienradar, is een nieuwe app die gaat helpen om de bijensterfte tegen te gaan. Want wat maar weinig mensen weten is bijensterfte al sinds 2007 een een hot topic op iPhoneclub. Bijen worden niet alleen door mobiele telefoons, maar ook door allerlei andere factoren in hun leefomgeving gedreigd. Natuur & Milieu liet daarom een app maken, waarmee je per postcodegebied kunt zien hoe het ervoor staat met de bijenpopulatie.
Downloaden: Bijenradar (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Driving Curve iPhoneDriving Curve – De iPhone-app Driving Curve helpt je om beter te leren autorijden. Het idee is simpel. Je hebt er geen speciale accessoires voor nodig en hoeft ook geen On-Board Diagnostics (OBD) aan te schaffen. Het enige wat je hoeft te doen is een stukje rijden en Driving Curve het werk laten doen. Vlak voordat je wegrijdt druk je op de startknop. Vervolgens houdt de app je snelheid op basis van gps-metingen en je bewegingen via de sensoren in de iPhone in de gaten. Zodra je arriveert stop je de meting en krijg je een analyse te zien. Je acceleratie, remgedrag, benzineverbruik en andere aspecten worden beoordeeld door de app.
Downloaden: Driving Curve (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Lees ook:
iCulture vergelijkt: de beste VPN-apps op iPhone en iPad

Ag StorytelStorytel – Luisterboeken zijn allang niet meer eigendom van cassettebandjes of cd-boxen. Het is zelfs niet alleen het domein van losse downloads. Storytel is een ‘Spotify voor luisterboeken’. Voor 9,90 euro per maand kan je onbeperkt en offline luisteren naar de audioboeken die in de app voor Nederland worden aangeboden. De dienst heeft nu een grote update gekregen. Versie 4.0 van de applicatie is in het nieuw gestoken voor iOS 7 en ziet er strak uit, maar het zijn de nieuwe functies die echt indrukwekkend zijn.
Downloaden: Storytel (gratis, 14 dagen op proef, universeel, iOS 5.0+)

AG RoboFormRoboForm – Ooit was RoboForm een populaire dienst om wachtwoorden te bewaren. In een tijd waarin clouddiensten nog nauwelijks bestonden kon je makkelijk al je wachtwoorden meenemen op een usb-stick, zodat je ook in internetcafé’s veilig kon inloggen. Maar naarmate usb-sticks uit de mode raakten en apps als 1Password de macht grepen, verdween Roboform ook een beetje uit de aandacht. In versie 3.0 heeft de app een compleet nieuw uiterlijk in iOS 7-stijl gekregen waarbij de browser centraal staat, een homescreen met de meest populaire logins en de mogelijkheid om pin-invoer uit te schakelen.
Downloaden: RoboForm (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Who's Your DaddyWho’s Your Daddy? – Als je het onderwerp aanpakt, dan maar met een grijns op het gezicht. Who’s Your Daddy is een iPhone-app voor aanstaande vaders. Mannen die nog niet eerder vader zijn geworden, kunnen in de applicatie een traject van 290 dagen doorlopen met allerlei todo’s gericht op de partner, de toekomstige kleine… maar vooral ook jezelf. ‘De kleine weegt nu hetzelfde als een halve kip. Dan weet je wat je ter viering bij de snackbar kan bestellen.’
Downloaden: Who’s Your Daddy (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

AG MijnExamenTrainerMijnExamenTrainer Geschiedenis – Half mei is het zover. Dan doen leerlingen op het vmbo, havo en vwo eindexamen in verschillende vakken. Slagen doe je door te leren, maar dat hoeft natuurlijk niet alleen met een boek. Voor het eindexamen geschiedenis, dat op 19 mei zal plaatsvinden, bestaat sinds enige tijd ook een app voor iPhone, die nu is aangevuld met de meest recente examenstof. In MijnExamenTrainer Geschiedenis, dat door geschiedenisleraren Bram en Bart is gemaakt, kunnen leerlingen van ieder niveau video’s over de examenstof bekijken en toetsen afleggen.
Downloaden: MijnEindexamenTrainer Geschiedenis (€4,49, iPhone, iOS 6.0+)

AG Pinnacle StudioPinnacle Studio for iPhone – Serieus videobewerken op de iPhone, kan dat? Pinnacle, een gevestigde naam in de industrie van editing-software, doet vanaf vandaag een poging. Pinnacle Studio for iPhone laat je de telefoon in staande óf liggende stand gebruiken, zodat je meer inzicht hebt in het sorteren en overgaan van videofragmenten. De applicatie ondersteunt drie audiosporen, heeft een mogelijkheid om een voice-over in te spreken en maakt gebruik van de ‘open in’ functie zodat je video’s vanaf andere apps naar Pinnacle kan openen. Tegelijk is Pinnacle Studio voor de iPad ook compleet vernieuwd.
Downloaden: Pinnacle Studio for iPhone (€8,99, iPhone, iOS 7.0+)

AG Living PlanetLiving Planet – Ontwikkelaar en fotograaf Samer Azzam is lekker bezig. De maker van ProCam bracht vorige week de nieuwe Stackables foto-app uit, waarmee gebruikers eigen filters kunnen maken door lagen aan te brengen en te bewerken. Een week later is er nog een app van zijn hand in de App Store verschenen: Living Planet. Waar Azzam met vorige apps qua insteek niet veel afweek van traditionele foto-applicaties, richt Living Planet zich echt op video. De app vervormt video’s zodanig dat het kleine planeten worden en kan daarom worden gezien als het vervolg op het geliefde Tiny Planet, die hetzelfde met foto’s doet.
Downloaden: Living Planet (tijdelijk €0,99, universeel, iOS 7.0+)

AG Breeze iPhoneBreeze – Moves heeft er een concurrent bij. Tenminste, op de iPhone 5s. De nieuwe app van Runkeeper, genaamd Breeze, is een speelse stappenteller die op de M7-processor van de iPhone 5s draait. De app heeft een strakke interface en stelt je iedere dag een ander persoonlijk doel, dat jij kan proberen te halen. Het aanmoedigen doet Breeze op een geestige manier. Hoeveel je hebt bewogen wordt gekoppeld aan de activiteiten van bepaalde dieren. Zo leest een collega dat hij een ‘Disciplined Dolphin’ is, maar zijn er ook titels van andere dieren te behalen.
Downloaden: Breeze (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG FlickrFlickr – Fotodienst Flickr heeft zijn tweede grote redesign gekregen in twee jaar tijd. Onder leiding van Yahoo CEO Marissa Mayer moet de app nu écht de concurrentie met Instagram aan gaan. Probeerde de vorige versie nog echt de kenmerken van de website in stand te houden met veel aandacht voor groepen en fotocollecties van fotografen; in de nieuwe app staat een tijdlijn van nieuwe foto’s van je vrienden centraal.
Downloaden: Flickr (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Scan en VertaalScan & Vertaal – Onder de vertaal-app zijn er grofweg drie categorieën te onderscheiden: apps die vertalen door tekst te laten typen, spreken of scannen. Het nieuwe Scan & Vertaal behoort – niet geheel onverwacht – tot die laatste categorie en is daarom bij uitstek geschikt om langere teksten die je tegenkomt via de camera van je iPhone door de vertaalmachine te gooien. De applicatie vertaalt in meer dan 70 talen en kan de vertaalde teksten in 30 talen voorlezen. Een betaalde versie van Scan & Vertaal stond al langer in de App Store, maar de gratis versie is nieuw.
Downloaden: Scan & Vertaal (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

AG VoiceVoice – Als je een open vraag hebt en die wil voorleggen aan het netwerk van je netwerk, kan je op Jelly af stappen. Als je eigen Twitternetwerk niet direct met een antwoord komt opdraven, heb je daarmee een aardig alternatief achter de hand. Maar het kan misschien nog gerichter. Met meerkeuzevragen bijvoorbeeld. Voice geeft je steeds de mogelijkheid een vraag te stellen voor een snelle opiniepeiling.Nadat je bent ingelogd aan de hand van je Twitter- of Facebookaccount, zie je drie timelines van vragen. Hot topics, vragen die doorgespeeld worden door je netwerk en alle nieuwe inzendingen.
Downloaden: Voice (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG FlatTireFlatTire – Amsterdam telt bijna net zoveel fietsen als inwoners. Maar als je band lek is, ketting eraf ligt of je fiets er om andere mysterieuze redenen de brui aan heeft gegeven, kan een fietsenmaker vinden nog wel eens knap lastig zijn. En ook al heb je – al slepende met een onwillige fiets – er wel eentje gevonden, is het maar de vraag of deze meteen tijd voor je heeft. Om dat soort situaties te voorkomen is er nu een nieuwe applicatie: FlatTire. Daarmee kunnen fietsers in Amsterdam het defect van de fiets en hun locatie uploaden, waarna een fietsenmaker in de buurt de fiets op locatie zal repareren.
Downloaden: FlatTire (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG miCal iPadmiCal – De onlangs totaal vernieuwde en nieuw uitgebrachte agenda-app miCal voor de iPhone, is nu ook een iPad-app. Daar zorgt een aangekondigde update voor. De agenda-app kenmerkt zich ook op Apple’s tablet door een veelvoud aan verschillende weergaven. Of je nou een tijdlijn van de dag, week, maand, een jaar of een dag wil: je kan ze allemaal gebruiken in de liggende en staande houding van de iPad. De applicatie biedt ook toegang tot je taken uit de Herinneringen-app van iOS.
Downloaden: miCal (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

Alleen voor iPad

AG Voetbal Centraal MagazineVoetbal Centraal Magazine – Voetbal Centraal Magazine. Dat is de naam van een Nederlands voetbalmagazine dat speciaal voor de iPad is ontwikkeld. Het is het eerste iPad-magazine van ontwikkelaar Sports Interactive, die zegt dat ze de techniek ook voor andere partijen wil gebruiken. Voetbal Centraal Magazine is dan ook geen gedigitaliseerde PDF zoals veel magazines op de iPad. Je kan door verhalen scrollen, laadt video’s vanuit de app en de app belooft ook quizzes en puzzels.
Downloaden: Voetbal Centraal Magazine (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.