iKids week 14: Mini Monsters, Maya de Bij en Teken met ons mee!

In de iKids lees je over tekenen met Teken met ons mee!, een race tegen de klok met Maya de Bij en monsters maken met Sago Mini Monsters voor iPad.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

mayaIn de iKids van week 14 lees je over drie leuke nieuwe apps. In Teken met ons mee! kunnen kinderen aan de slag met kwasten, stickers en pennen om mooie tekeningen te maken. Maar als je liever foto’s versiert kan dat ook. Maak een foto van jezelf of vriendjes en decoreer alle gezichten zo grappig mogelijk. Maya de Bij is voor kinderen vanaf 9 jaar, die een race tegen de klok moeten ondernemen om het mierenrijk van de ondergang te redden. Sago Mini Monsters draait juist om creativiteit, en geeft kinderen de mogelijkheid om eigen verzonnen monsters te maken, voederen en hun tanden te poetsen.

Teken met ons mee!

Fox & Sheep is een ontwikkelaar met veel populaire apps voor kinderen in de App Store, zoals Slaap Lekker en Knuffelzoo. Teken met ons mee! is de nieuwste aanwinst van het bedrijf. In deze vrolijke app kunnen kinderen met verschillende kwasten, texturen en kleuren tekeningen maken en daarna ophangen in hun eigen museum. De app heeft een handige spiegelfunctie waarmee je perfecte vormen kunt maken, zodat rond niet vierkant wordt en andersom. Daarnaast kunnen kinderen ook foto’s van zichzelf of anderen maken en deze decoreren met gekke snorren, kapsels en stickers. Deze stickers zijn afkomstig uit de andere apps van Fox & Sheep en zijn erg geestig. Op dit moment zijn er honderd beschikbaar, maar om de app leuk te houden verschijnen er iedere maand nieuwe bij.

Downloaden: Teken met ons mee! (€2,99, universeel, iOS 6.0+)

tekenen

Sago Mini Monsters

Monsters zijn een populair thema voor kinder-apps, getuige de apps Toca Kitchen Monsters, Het Moddermonster en Monsters University. Met de nieuwe app Sago Mini Monsters stapt de bekende ontwikkelaar Sago Sago ook in dit genre. In deze app kunnen kinderen eigen monsters met rare ogen, hoorns, hoofddeksels en monden maken. Daarna kunnen ze hem felle kleuren geven en lekkere dingen voederen. Ook leuk: je kunt de tanden van de monsters poetsen en foto’s van ze maken om deze te bewaren of op te sturen. Zoals we van Sago Sago gewend zijn zien alle illustraties er weer prachtig uit en heeft de app geen in-app aankopen of reclames van derden.

Downloaden: Sago Mini Monsters (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Maya de Bij: The Ant’s Quest

In de nieuwe app van Maya de Bij is de mierenkoningin besmet met een zeldzaam virus. In het spel, dat geschikt is voor kinderen van 9 tot 11 jaar, kunnen kinderen Maya de Bij besturen om zo snel mogelijk alle vruchten voor een genezend drankje te vinden. Daarbij kun je steeds de hulp van een legertje mieren inroepen, die allemaal een andere functie hebben: die van soldaat, werkmier of transporteur. Als Maya moet je nieuwe mieren rekruteren, het leger aanvoeren en zo snel mogelijk handelen, anders zal de mierenhoop verdwijnen. De tijd is overigens niet jullie enige vijand: op de spannende tocht naar fruit kom je ook gemene wespen tegen die je moet zien te omzeilen.

Downloaden: Maya de Bij: The Ant’s Quest (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

maya de bij

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:55
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.