iCulture iKids logo

iKids week 2: leuke LEGO-apps voor kinderen

In deze aflevering van iKids alles over leuke LEGO-apps voor kinderen, voor verschillende leeftijden. Maak vrienden, bouw een eiland en ga vechten tegen vijanden: het kan allemaal met LEGO.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoAfgelopen week kon je op iCulture lezen dat LEGO iets nieuws heeft aangekondigd: met LEGO WeDo 2.0 kan iedereen robots bouwen. Maar ook voor jongere kinderen zijn er genoeg leuke LEGO-apps in de App Store te vinden. Alle genoemde apps zijn zonder in-app aankopen (behalve eentje, waarbij we het duidelijk hebben vermeld). Ga eilanden bouwen, versla vijanden, gebruik je ninja-krachten of maak vrienden met LEGO-poppetjes.

LEGO apps voor kinderen van 2 tot 5 jaar

Voor de jongste kinderen is er LEGO Duplo. Deze apps kun je zonder verdere kosten en in-app aankopen installeren, al loop je natuurlijk wel het risico dat ze daarna meteen naar de winkel willen om Duplo-dozen uit te zoeken.

 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Speel minigames met het konijn en zijn vriendjes, om uiteindelijk een ijsje te verdienen. Dit doe je door hooibalen te verzamelen, boodschappen te bezorgen en boten te bouwen.

LEGO Duplo Circus

 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Met deze app leren kinderen alles wat er bij een circus komt kijken: van het verkopen van kaartjes tot het bedenken van een act. Moet de tijger door een vuurhoepel springen? En welk kunstje moeten de zeehonden doen?
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - De insteek van deze app is niet zo gezond, maar je kunt er wel lol mee hebben. Kinderen leren om met deze app een kraam met etenswaren in te richten. En dan gaat het niet om worteltjes en smoothies, maar om het verkopen van ijsjes, taarten en hamburgers. Kinderen leren hiermee hoe je eten goed bewaard en dat je aan het einde van de dag alles moet schoonmaken.

LEGO Duplo Trein

 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Spring in de LEGO Duplo-trein en ontdek wat een machinist zoal doet. Je gaat bruggen bouwen, zorgen dat je tijdig stopt bij spoorwegovergangen en dat er tijdig nieuwe brandstof moet worden getankt.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een reisverhaal waarbij peuters ook nog gaan bouwen. Konijn en Giraf spelen de hoofdrol: leer ze bouwen, rijden, zeilen, vissen en andere activiteiten doen.

LEGO Friends

LEGO apps voor kinderen van 6 tot 8 jaar

In deze leeftijdsgroep zijn er vooral LEGO-apps gericht op meisjes. Hoewel jongens ze misschien ook leuk vinden om te spelen. Voor jongens en meisjes zijn er de LEGO Harry Potter-apps.

 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Welkom in Heartlake City, waar alles roze is en je van de zomerpret kunt genieten. Maak kennis met de LEGO Friends en beleef spannende avonturen.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een suikerzoete app waarbij je je eigen LEGO Friends Heart Card gaat beschilderen en versieren. Met veel kleurtjes, glitters en glimmers.

LEGO Friends Storymaker

 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Maak zelf verhaaltjes met LEGO Friends. Met de Verhalenmaker kunnen kinderen vanaf 6 jaar hun multimedia-verhalen maken en delen. Plak stickers, neem je stem op en gebruik smileys om je verhaal op te leuken.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Speel als Harry, Ron of Hermione, waarbij je Hogwarts gaat ontdekken. Urenlang speelplezier in 40 levels en ook geschikt voor iets oudere kinderen.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Het vervolg op de hiervoor genoemde game, maar let op: bovenop de aankoopprijs kun je ook nog geld kwijt zijn aan in-app aankopen. Dit is de enige app die we hier bespreken, waarbij dat zo is.

LEGO Harry Potter Years 5-7

LEGO apps voor kinderen van 9 tot 11 jaar

Bij de apps voor oudere kinderen gaat het vaak om Ninjago en andere gevechtsthema’s. Houdt jouw kind niet zo van vechten, dan is er ook een leuke game waarmee je kunt bouwen: LEGO Creator Islands.

 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Help de ninja’s van Ninjago strijden tegen de duivelse handlangers van de Overloard. Gebruik je minja-vaardigheden om gevaren te ontwijken en vijanden te verslaan.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Nog een andere Ninjago-app, maar deze keer ga je meestrijden in Meester Chens Toernooi der Elementen. Gebruik je minja-training om al je krachten te ontdekken en de elementmeesters te verslaan.

LEGO Nexo Knights

 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Deze gloednieuwe app is een vechtspel met veel actie. Knighton wordt aangevallen door de slechterik Jetro en zijn leger van Lava Monsters. Met de digitale tovenaar Merlok 2.0 ga je ze verslaan. Knok jezelf naar de overwinning.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Legends of Chima is een andere bekende serie van LEGO. Kies aan welke kant je staat en vecht tegen een eindeloze hoeveelheid vijanden. Voltooi uitdagingen en vernietig LEGO-voorwerpen om noppen te verdienen.

LEGO Creator Islands

 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Bouw een fantastische wereld van wezens, voertuigen en huizen, die je vervolgens kunt verkennen. Je missie is om een eiland te verzinnen en helemaal naar eigen inzicht te gaan bouwen, zodat de LEGO Creator minifiguren erop kunnen gaan wonen.

Dit zijn natuurlijk lang niet alle apps die LEGO heeft uitgebracht. Kijk maar eens in de App Store welke apps LEGO nog meer heeft gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:41
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.