iculture-peilt
iCulture Peilt
shutterstock_267664892

iCulture peilt: Welke functies wil jij in de Apple Watch 2 zien?

De Apple Watch 2 zou in de eerste helft van 2016 al verschijnen, maar welke nieuwe functies wil jij er graag in terugzien? Laat van je horen door mee te doen aan deze iCulture Peilt.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

shutterstock_267664892

Zeker in Nederland is de eerste generatie Apple Watch nog niet zo lang te koop. Toch wijzen de geruchten erop dat we in de eerste helft van 2016 de Apple Watch 2 al te zien krijgen. Welke functies moeten in de tweede smartwatch aanwezig zijn, om jou enthousiast te maken?

De Apple Watch ging op 17 juli 2015 in de verkoop in Nederland. Sindsdien kreeg de eerste smartwatch van Apple vooral een grote opknapbeurt dankzij watchOS 2, een nieuwe versie van het besturingssysteem dat nieuwe functies toevoegde en de snelheid van apps enigszins opvoerde.

Software-updates kunnen veel, maar sommige dingen zullen aan de hardwarekant moeten gebeuren. Daarom zal Apple vroeg of laat met een Apple Watch 2 komen, die ongetwijfeld nieuwe functies met zich meebrengt. Reken er dus maar op dat er in het diepste geheim hard wordt gewerkt aan de Apple Watch 2. Maar op welke functies zal Apple zich focussen?

Welke functie wil jij het liefst in de Apple Watch 2 zien?

Het woord is aan jou. Laat door onderstaande poll in te vullen weten naar welke nieuwe functie je het meeste uitkijkt. Of geef in de reacties onder dit artikel aan welke feature wij over het hoofd hebben gezien waar jij niet op kunt wachten. Je kunt meerdere opties aanvinken.

Kun je de poll niet zien? Vul hem dan in via deze link.

Dit kan Apple zoal gaan doen
We zetten hieronder een aantal mogelijkheden op een rij. De langere batterijduur en hogere snelheid van apps laten we in deze bespreking bewust buiten beschouwing, omdat voor iedereen wel duidelijk is wat hiermee wordt bedoeld.

Watch-2-concept

Apple Watch-ringen

Grotere focus op Gezondheid en fitnesstracken

Een van de peilers waar de eerste Apple Watch zich op richtte was de Gezondheid-app. Sindsdien proberen tal van gebruikers iedere dag de drie gekleurde ringen op te vullen door genoeg te bewegen. Omdat de Apple Watch continu om je pols zit is het immers een ideaal apparaat om je beweging te tracken. Zal Apple met de Apple Watch 2 nog meer inzetten op het gebied van gezondheid? Zo kunnen er naast de hartslag- en bewegingssensor extra sensoren worden toegevoegd die ook andere dingen kunnen registreren.

Tim Cook heeft in het verleden wel aangegeven dat de Apple Watch niet teveel medische sensoren zal krijgen, omdat ze dan te maken krijgen met tests van de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA). “De Watch het FDA-proces laten doorlopen gaat innovatie tegen omdat het het ontwikkelproces te lang maakt”, aldus Cook.

apple-watch-sporten

Onafhankelijker van de iPhone (ingebouwde GPS)

De Apple Watch is een prima doorgeefluik van je iPhone, maar zodra de smartphone buiten het bereik van de Watch komt kun je er wel heel weinig mee. Een tweede generatie Watch die ook onafhankelijk van de iPhone een nuttig accessoire is zou fijn zijn, bijvoorbeeld door de Watch zonder de hulp van een iPhone met WiFi-netwerken te laten verbinden. Ook zou het horloge zijn voordeel kunnen doen met een ingebouwde GPS, zodat je een iPhone gewoon thuis kunt laten als je een rondje gaat hardlopen of naar buiten gaat. Daarnaast maakt het de Apple Watch betrouwbaarder omdat je gewoon met het internet verbonden kunt blijven als je iPhone niet in de buurt is.

zwem-app-apple-watch

Een volledig waterdichte Apple Watch

Als de Apple Watch inderdaad de ultieme fitnesstracker moet zijn, dan is het gek dat je hem tijdens het zwemmen niet met je mee kunt nemen. Sommige waaghalzen gingen met de eerste Watch al de zee in, maar officieel is het horloge niet waterdicht. Een volledig waterdichte smartwatch kun je met een gerust hart omhouden als je wat baantjes gaat trekken, met een boot het water op gaat of een dagje op het strand vertoeft. Nu het er op begint te lijken dat Apple de iPhone 7 ook waterdichter wilt maken, zou de Watch 2 daar natuurlijk mooi bij aansluiten.

apple-watch-reclamespotjes

Ingebouwde iSight camera in de Apple Watch 2

Telefoongesprekken kunnen we al aannemen via de Apple Watch, maar door een kleine iSight-camera in het horloge te verwerken worden ineens meer dingen mogelijk. Voer snel een FaceTime-gesprek met je smartwatch, en kijk tegelijk naar degene die je belt. Ook kan de camera op de Apple Watch gebruikt worden om snel een selfie te maken, waardoor een watchOS-app van Snapchat ineens ook een mogelijkheid wordt.

Slimme horlogebandjes voor de Apple Watch 2

Apple Watch poort 2

In de eerste Apple Watch zit al een verborgen poort waar horlogebandjes op aangesloten kunnen worden. Een enkele accessoire-maker benut deze poort al om de Apple Watch via het bandje op te laden, maar Apple zelf heeft er voor de gebruiker nog niets mee gedaan. Als Apple met de Apple Watch 2 slimme polsbandjes introduceert, kunnen gebruikers zelf kiezen welke functies ze graag uit willen breiden. Denk aan een ingebouwde accu, meer sensoren of een extra schermpje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2016, 23:20
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple watch series 2, iculture peilt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.