iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Curiosity, Unhand Me!, CloudMagic, DataMan Next en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Curiosity, Unhand Me!, Aipoly, Telegram en nog veel meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Curiosity by Tamper

Curiosity by Tamper is een handige app waarin je Wikipedia-artikelen vindt van allerlei locaties om je heen. Denk bijvoorbeeld aan historische gebouwen. Ook geeft de app weer welke historische locaties er om je heen plaatsgevonden hebben en met de Apple Watch-app lees je de artikelen op je pols. Zo kom je op een speelse wijze meer te weten over de plaatsen om je heen. Lees ons artikel over Curiosity by Tamper.

Unhand Me!

Ben je bang dat iemand anders er met jouw iPhone vandoor gaat? Dan is Unhand Me! een handige app, mits je in het bezit bent van een Apple Watch. De app werkt met de bewegingssensoren van je iPhone, waardoor je op je Apple Watch een melding krijgt zodra iemand jouw iPhone van tafel pakt. Je kunt ook een gebied instellen waarin je aangeeft dat je iPhone die niet mag verlaten. Lees onze review over Unhand Me!.

CloudMagic

Heb je de email-app CloudMagic voor iOS? Dan is er goed nieuws, want de app is nu ook beschikbaar op de Mac. CloudMagic voor Mac is geschikt voor OS X Yosemite en El Capitan, levert direct pushberichten en werkt met heel veel verschillende maildiensten. De app heeft net als in de iOS-versie allerlei functies, zoals meerdere berichten selecteren. Lees ons artikel over CloudMagic.

Remote Buddy Display

Natuurlijk is AirPlay een handige optie om het scherm van je Mac via je Apple TV op de televisie te tonen, maar het is dan nog wel noodzakelijk om het scherm te bedienen met een muis en toetsenbord. Remote Buddy Display maakt het mogelijk om het scherm te bedienen met de Apple TV Remote van de nieuwste Apple TV. Remote Buddy Display werkt met meer dan honderd Mac-apps en kost €24,99, maar je kunt hem ook dertig dagen gratis proberen. Lees ons artikel over Remote Buddy Display.

Aipoly

Als je slechtziend bent of moeite hebt met het herkennen van kleuren, dan is Aipoly een handige app om op zak te hebben. De app herkent automatisch objecten en kleuren, enkel en alleen door er met je iPhone op te richten. Je kunt de app ook leren om objecten te herkennen, mocht hij een foutje maken. Hierdoor zal de app in de loop der tijd beter worden. De app is bijzonder gebruiksvriendelijk, waardoor hij vooral voor slechtzienden handig van pas kan komen. Lees onze review over Aipoly.

GoodNight

Het felle scherm van je iPhone kan vooral in de avonduren onprettig zijn voor je ogen. Eerder was er al de app f.lux, maar GoodNight gaat een stapje verder. Met GoodNight pas je zelf de kleurtemperatuur van het licht van je iPhone-scherm aan, zodat je niet verblind wordt in de avonduren. De app heeft drie standen: Day, Night en Bedtime. Ook is er een widget in het berichtencentrum. Lees ons artikel over GoodNight.

GoodNight is alleen via het zogenaamde sideloaden te installeren.

Animatic by Inkboard

Leuk om zelf te maken: animaties van kleine tekeningen. Met Animatic kan het. Je tekent op verschillende pagina’s telkens hetzelfde voorwerp, maar dan net even in een andere houding. Vervolgens laat je de verschillende tekeningen snel langs je vingers glippen waardoor er een korte animatie ontstaat. Met deze app is het heel gemakkelijk om te maken. Lees ons artikel over Animatic by Inkboard.

Movesum

In januari installeren heel wat mensen apps waarmee je fitter, slanker en sportiever wordt. Movesum is een stappenteller, die het iets anders aanpakt dan alle andere: deze app vertelt steeds hoeveel calorieën je hebt verbrand en welke voedingswaren daarmee overeen komen. Zo zie je meteen hoeveel je moet bewegen om een glas wijn, een hamburger of een broodje hotdog te verbranden. Was het leven maar zo simpel… Lees onze review over Movesum.

Telegram

Met de nieuwste update van Telegram is het makkelijker geworden om gifs te versturen. Gifs verschijnen nu in een nieuw tabblad in het stickerpaneel, waardoor je ze razendsnel kunt selecteren. Telegram heeft ook bots die om kunnen gaan met gif-bestanden. Tik bijvoorbeeld @gif Apple en er worden een bijpassende gif-afbeeldingen getoond. Lees ons artikel over Telegram.

LastPass

Als je gebruikmaakt van LastPass, dan zul je wellicht gemerkt hebben dat de app er sinds deze week iets anders uitziet. LastPass 4.0 voegt een compleet nieuw design toe. Naast het nieuwe uiterlijk maakt de app het mogelijk om specifieke wachtwoorden in noodgevallen tijdelijk te delen. Naast de iOS-versie is ook de Mac-versie voorzien van een nieuw uiterlijk en nieuwe functies. Lees ons artikel over LastPass.

Airmail

Airmail op de Mac is een handige mail-app en met de nieuwste beta is het mogelijk om e-mails uit te stellen. Dit kan voorlopig alleen in de beta, maar de update moet binnenkort voor iedereen beschikbaar zijn. Lees ons artikel over Airmail.

De nieuwste beta van Airmail download je via deze website.

DataMan Next

Zoek je een handige app om je dataverbruik in de gaten te houden? DataMan Next bestaat al een tijdje, maar is nu ook volledig in het Nederlands beschikbaar. Ook is er een Star Wars-thema toegevoegd die je gratis kunt activeren. De app heeft ook een widget in het Berichtencentrum en een complicatie op de Apple Watch, waardoor je op allerlei manieren inzicht krijgt in je datagebruik.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.