apple microsoft

Opinie: ‘Apple en Microsoft moeten samen strijden tegen Google’

Apple en Microsoft zouden samen moeten strijden tegen Google, zo betoogt PCWorld. Beide hebben dezelfde vijand en kunnen elkaars sterke punten verder versterken.

apple microsoft“De vijand van mijn vijand is mijn vriend” is een Arabisch (of Chinees) gezegde, waar Apple wel eens profijt van zou kunnen hebben. Apple en Microsoft hebben een gezamenlijke vijand (Google) en hebben ieder hun eigen sterke punten: Apple heeft met de iPhone een groot marktaandeel in de consumentenmarkt en Microsoft heeft een dominante positie in de markt voor zakelijke communicatie en productiviteit.


Samenwerking kan leiden tot de magische formule 1+1=3. PCWorld suggereert zelfs dat er meer zit achter het feit dat de Microsoft Bing-applicatie meteen werd goedgekeurd (en weggehaald), maar dat Google veel meer moeite heeft om applicaties voor de iPhone goedgekeurd te krijgen.

PCWorld denkt dat er voor Microsoft geen reden is om van samenwerking af te zien. Microsoft heeft het komende jaar toch zelf niets nieuws te bieden (Windows Mobile 7 komt pas eind 2010) en dus zouden ze actief applicaties voor andere smartphoneplatformen moeten ontwikkelen en liefst ook partnerships sluiten. Met Exchange Server en Microsoft Office-applicaties hebben ze genoeg te bieden. Voor Apple heeft het voordelen om de Microsoft server- en productiviteitsapplicaties op de iPhone beschikbaar te stellen, om beter gepositioneerd te zijn tegenover de Blackberry.

Tot voor kort vormden Apple en Google een front tegen Microsoft, maar nu de verhoudingen zijn veranderd en Google een directe rivaal van Apple en Microsoft is geworden (met de Chrome-browser, Chrome OS, Android en een eigen toestel), kan het zin hebben om gezamenlijk een vuist te maken.

Wat denken jullie, moet Apple Microsoft omarmen als partner?

Meer info: PCWorld en ReadWriteWeb (dit is een reactie op het artikel van PCWorld)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 december 2009 om 12:58
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
60 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.