Reserve Strap 2

Accessoiremakers gebruiken verborgen poort op Apple Watch

Accessoires zoals horlogebandjes kunnen gebruikmaken van de verborgen poort van de Apple Watch. De maker van de Reserve Strap is de eerste.

Reserve Strap 2De Apple Watch wordt draadloos opgeladen met behulp van een meegeleverde kabel, maar er is nog een manier om het apparaat van stroom te voorzien. In de aansluiting voor een horlogeband zit namelijk een verborgen poort, die waarschijnlijk door Apple wordt gebruikt voor tests. Accessoiremakers zijn echter ook van plan om deze poort te benutten. De Reserve Strap-horlogeband zal hier bijvoorbeeld gebruik van maken om de Apple Watch-accu op te laden.

We schreven al eens eerder over de Reserve Strap, toen de horlogeband gebruik wilde maken van de draadloze oplader van de Apple Watch. Deze oplaadmethode had alleen als nadeel dat de hartslagsensor van de Apple Watch niet langer gebruikt kon worden. De makers zijn nu overgestapt naar de verborgen aansluiting, zodat de Apple Watch zonder complicaties kan worden opgeladen.

Apple Watch poort 2

De verborgen oplaadpoort van de Apple Watch is ideaal gepositioneerd voor accessoires die een horlogeband gebruiken. Dat niet alleen: volgens de makers van Reserve Strap laadt de Apple Watch via deze methode ook een stuk sneller op.

De makers van de Reserve Strap zijn de eersten die de Apple Watch-oplaadpoort gaan gebruiken. Het is nu afwachten wat andere accessoirefabrikanten gaan doen. Het lijkt een ideale aansluiting voor iedereen die slimme horlogebandjes wil maken, maar we weten nog niet of Apple er bezwaar op gaat maken. Stelt Apple de mogelijkheden van de aansluitpoort open voor fabrikanten en ontwikkelaars, dan kan Apple concurreren met de slimme bandjes van de Pebble.

Via 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2015, 7:56
Categorie Accessoires
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.