Android-toestellen en iPhone

‘Apple werkt aan tool voor overstappen van iPhone naar Android’

Apple zou werken aan een tool om van iPhone naar Android over te stappen, onder druk van de Europese telecomproviders.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Er is al een app om van Android naar iPhone over te stappen. Nu schijnt Apple echter te werken aan het tool om het omgekeerde te doen: het maken van een tool die het makkelijker moet maken om van iPhone naar Android te wisselen. Helemaal vrijwillig doen ze dat overigens niet. Het zou plaatsvinden onder druk van Europese operators, schrijft de Britse krant The Telegraph.

Update 11 januari 2016: Apple heeft ontkend dat ze bezig zijn met een dergelijke tool.

Android-toestellen en iPhone

Overstappen van iPhone naar Android

Apple’s tool maakt het makkelijk voor consumenten die hun contacten, muziek en foto’s willen overzetten naar Android. De informatie is afkomstig van een ervaren insider uit de telecomindustrie. Maar het nieuws roept wel wat vragen op. Waarom zou Apple moeite doen, terwijl ze niet hiertoe worden gedwongen door de EU? De bron meldt dat telecomproviders zich zorgen maken of consumenten ooit nog wel naar een ander platform kunnen overstappen, omdat het technisch te veel gedoe is om de overstap te maken.

Daarnaast zouden ze zich zorgen maken over een mogelijke dominantie van Apple. Dit verzwakt de positie van de providers in hun onderhandelingen met Apple. Het vreemde is nu dat Apple met een dergelijk tool twee dingen doet die in het nadeel van Cupertino zijn: ze geven de providers meer onderhandelingskracht én ze verzwakken hun eigen positie op de Europese smartphonemarkt. We zijn dan ook benieuwd of het gerucht klopt en of we binnenkort de tool tegemoet kunnen zien. Eén ding zal echter niet lukken: als je betaald hebt voor iOS-apps kun je die niet kosteloos voor Android downloaden.

Geen dwang door EU

Overigens wordt er door de EU al scherp gelet op Apple. In 2013 startte de Europese Commissie een onderzoek naar de voorwaarden die Apple oplegt aan operators. Maar het onderzoek werd stopgezet omdat geen enkele operator wilde getuigen. Ook liep er een onderzoek naar belastingafspraken van Apple in Ierland en was er een onderzoek naar de garantievoorwaarden die Apple hanteert.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 12 januari: Apple heeft ontkend dat ze werken aan een tool om van iOS naar Android over te stappen. Het artikel is daarom voorzien van een update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2016, 12:19
Categorieën Apple, Providers
Onderwerpen android, europa

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.