Tim Cook met Apple Watch

‘Apple kondigt in maart 2016 de Apple Watch 2 en 4-inch iPhone 6c aan’

Apple organiseert in maart 2016 een Apple Watch-evenement, waar naar verwachting de Apple Watch 2 en de 4-inch iPhone 6c worden aangekondigd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple gaat in maart 2016 het volgende Apple Watch-evenement organiseren. Daar zal niet alleen de tweede generatie Apple Watch, maar mogelijk ook de 4-inch iPhone 6c worden aangekondigd. Dat schrijft de doorgaans goed geïnformeerde blogger Mark Gurman van 9to5Mac.

Tim Cook met Apple Watch

Apple heeft in maart 2016 een evenement gepland, zo zeggen bronnen die op de hoogte zijn. De tweede generatie Apple Watch zou dan in april in de winkel liggen, bijna een jaar na het eerste model. Apple zou al bezig zijn geweest met de volgende generatie Apple Watch, nog voordat de eerste generatie in de winkels lag. Daarbij werd gekeken naar een camera, draadloze functies, slaap meten en gezondheidssensoren. Het is onzeker of die functies in de nieuwe Apple Watch komen. Zeker wat gezondheidssensoren betreft is Apple terughoudend, omdat het betekent dat het horloge dan moet worden goedgekeurd vanwege medische functies.

4-inch iPhone 6c
Dat er een opvolger komt voor de Apple Watch is niet zo verrassend, maar of er ook een nieuwe 4-inch iPhone komt, is een vraag die met wat meer mistigheid is omgeven. Er gaan al maanden speculaties. Dat Gurman het toestel noemt, is een extra aanwijzing dat Apple wel degelijk bezig is met een 4-inch iPhone, die de iPhone 6c zou kunnen gaan heten. Het geeft Apple de mogelijkheid om toestellen met 4-inch scherm op de markt te brengen, een formaat dat bij een bepaalde groep Apple-gebruikers favoriet is omdat het gemakkelijker in één hand te houden is. Wat de technische eigenschappen betreft zal de iPhone 6c een kruising zijn van de iPhone 5s en de iPhone 6s. Je kunt daarbij denken aan een minder goede camera, maar wel een A9-chip.

Apple-evenement in maart 2016

Het is op zich niet nieuw dat Apple een aankondiging in maart doet. De eerste generatie Apple Watch werd in september 2014 al onthuld, maar in maart 2015 kregen we tijdens een evenement pas de definitieve versie te zien. Tijdens hetzelfde evenement kondigde Apple de 12-inch MacBook aan. In het verleden koos Apple wel vaker voor aankondigingen voor producten die nog vóór de zomervakantie in de winkel moesten liggen, zoals bij de eerste iPad-generaties. Daarna verschoven de iPad-aankondigingen naar het najaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2015, 20:31
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple watch series 2, iPhone 6c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.