iculture-peilt
iCulture Peilt
iPhone-cadeaukaarten

Apple TV was het populairste feestdagencadeau bij iCulture-lezers

Welke Apple-geschenken waren het populairst onder de iCulture-lezers? Wij stelden jullie deze vraag en uit de stemmen blijkt dat de Apple TV een geliefd cadeau is. Ook allerlei accessoires doen het goed.

In december geven we elkaar traditiegetrouw cadeautjes en wat Apple-producten betreft was er deze feestdagen meer keuze dan ooit. De Apple Watch, een nieuwe Apple TV of toch een nieuwe iPhone? Wij waren benieuwd wat jullie van Sinterklaas en de Kerstman hebben gekregen en vroegen dat in een iCulture peilt. Uit de stemming blijkt dat de Apple TV het populairste geschenk was tijdens de afgelopen feestdagen.

iPhone-cadeaukaarten

Apple TV populair, gevolgd door iPhone 6s

In totaal zijn er ruim duizend stemmen uitgebracht op de poll en onder de verschillende Apple-apparaten was de Apple TV het populairst (11,3%). Met 6,8% van de stemmen staat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus op een tweede plek, op de voet gevolgd door de Apple Watch (6,6%).

Apple-cadeaus tijdens de feestdagen 2015

Los van dure producten als iPhones en Apple Watches deden vooral simpele cadeaus zoals hoesjes en kabels (8,6%) en praktische Apple-cadeaus als toetsenborden en oordopjes (6,2%) het goed. Toch valt uit de peiling af te leiden dat het overgrote deel van de stemmers voor andere producten kiest. Maar liefst 26,2% heeft geen tech-cadeautjes gekregen, maar ontving van de Kerstman en de Goedheiligman wel andere cadeaus. Net geen 10% doet helemaal niet aan cadeaus tijdens de feestdagen.

Andere opties die nog genoemd waren, zijn cadeaubonnen van Apple en iTunes-tegoedkaarten. Opvallend is dat de iPad een stuk minder geliefd cadeau voor onder de kerstboom is. De nieuwe iPad Pro is door slechts 3,7% van de stemmers als cadeau ontvangen, terwijl de iPad Air en iPad mini het met 4,2% moet doen.

Overigens deed Apple het ook goed wat apps betreft: gisteren werd bekend dat er een recordomzet met apps is geboekt. Er werd voor maar liefst $1,1 miljard aan apps en in-app aankopen verkocht in de twee weken rond kerst en nieuwjaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2016, 13:47
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen cadeaus, iculture peilt, kerst, sinterklaas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.