Repareert je iPhone zich straks zelf terwijl jij slaapt?

In een patent beschrijft Apple slimme manieren waarop de iPhone zichzelf kan repareren of kleine problemen eigenhandig oplost. En dat allemaal terwijl jij slaapt of in een bar zit.

Slapen iPhone Mac

Als je een iPhone in het water hebt laten vallen of er een dode pixel op je scherm zit, kun je zelf van alles proberen om dit op te lossen. Een nieuw patent van Apple laat echter zien dat de telefoon ook prima in staat is om dit soort klusjes zelf op te knappen. Zo kun jij gewoon gaan slapen, terwijl je iPhone aan het werk gaat.

De ideeën die Apple in het zojuist gepubliceerde patent omschrijft zijn misschien wat vergezocht, maar zouden gemakkelijk doorgevoerd kunnen worden met een software-update.

iPhone haalt zelf water uit de speaker

In het patent laat Apple zien hoe een iPhone waarbij er water in de speaker zit zichzelf schoongemaakt.

iPhone-repareren-patent

Die plek is erg lastig droog te maken zonder het toestel uit elkaar te halen, maar door een specifieke toon af te spelen kunnen de kleine druppeltjes eruit getrild worden. Je iPhone kan deze toon afspelen als je in een rumoerige omgeving bent, zoals een bar of tijdens een concert. Hierdoor zou de gebruiker er zo min mogelijk last van hebben.

De iPhone werkt terwijl jij slaapt

Een andere functie die ook beschreven wordt in het patent, zet de iPhone aan het werk als jij slaapt. Terwijl jij uitrust voert de iPhone diagnostische tests uit, die onder meer de werking van de camera en de kwaliteit van de internetverbinding controleren.

Ook kan de iPhone een speciaal programma starten om dode pixels en andere schermproblemen op te lossen. Door het scherm op verschillende manieren te verlichten kunnen dit soort problemen verholpen worden, maar dit proces kan gemakkelijk een paar uur duren. Als jij op een oor ligt merk je hier echter weinig van.

iPhone repareert zichzelf terwijl jij slaapt

Omdat het hier slechts om een patent gaat, is het maar de vraag of Apple dit soort technieken ook echt door gaat voeren. Het patent laat in ieder geval zien dat het bedrijf over de mogelijkheden nadenkt, en in tegenstelling tot sommige andere patenten is dit er eentje die goed haalbaar is.

Via: Business Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2016, 14:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.