iculture-peilt
iCulture Peilt

Nieuw beginscherm beste nieuwe functie in iOS 10 volgens iCulture-lezers

Volgens de recente iCulture-peilt over nieuwe iOS 10-functies blijkt het nieuwe beginscherm de beste vernieuwing te zijn. 20% van de iCulture-lezers heeft op deze nieuwe functie gestemd. Ook het verbergen van standaardapps scoort goed onder de lezers.

iOS 10
iOS 10 werd alweer enkele weken geleden aangekondigd en wordt druk getest door ontwikkelaars en binnenkort door publieke betatesters. iOS 10 bevat een hele hoop nieuwe functies, maar welke functie is volgens de iCulture-lezers nou echt het beste? Wij vroegen dit jullie onlangs in een nieuwe iCulture peilt over iOS 10. Met stip op één staat het vernieuwde beginscherm (lockscreen) van iOS 10 met 20% van de stemmen. Ook het verbergen van standaardapps en het verdwijnen van swipe-to-unlock zijn populaire vernieuwingen.

Bekijk ook

iCulture peilt: wat vind jij de beste nieuwe functie in iOS 10?

Wat vond jij de beste nieuwe functie in iOS 10? Kies in onze poll welke vernieuwing in iOS 10 jou het meest aansprak!

Vernieuwd lockscreen en verbergen standaardapps in iOS 10

In totaal hebben 1345 iCulture-lezers hun stem uitgebracht op onze iCulture peilt over iOS 10 en met 20% van de stemmen is het nieuwe beginscherm uitverkozen tot de beste vernieuwing. Het lockscreen van iOS 10 laat je nu ook rechtstreeks naar de widgets navigeren door te vegen, terwijl je ook de camera snel kunt openen. Verder worden de pushberichten op een nieuwe manier weergegeven en kun je nu veel meer details bekijken door alleen hard op een melding te drukken. Op de tweede plek staat volgens de iCulture-lezers het verbergen van standaardapps (14%). Met ingang van iOS 10 is het mogelijk om standaardapps zoals Mail, Notities, Herinneringen, Aandelen en meer te verbergen, zodat je deze niet in een mapje hoeft te stoppen als je ze niet gebruikt.

Bekijk ook

iOS 10 laat je standaardapps verwijderen en losse apps downloaden

Bijna alle standaardapps zijn als aparte downloads in de App Store verschenen. Met ingang van iOS 10 kun je allerlei standaardapps van je toestel verwijderen, bijvoorbeeld de apps die je toch nooit gebruikt.

Het verdwijnen van de swipe-to-unlock-actie is best schokkend te noemen, maar toch blijkt 8% van de lezers dit een goede vernieuwing te vinden. Overigens is het nog niet helemaal 100% zeker of deze actie definitief verdwijnt, zo bleek onlangs al. Alle andere nieuwe iOS 10 functies liggen vrij dicht bij elkaar, zoals het openstellen van Siri, de nieuwe Home-app, het universele klembord tussen iPhone, iPad en Mac en het vernieuwde Berichtencentrum met nieuwe widgets. Ruim 100 stemmers zeggen niet te kunnen kiezen uit alle nieuwe functies.

iCulture peilt met iOS 10-functies.

iOS 10 wordt de komende maanden nog druk getest door ontwikkelaars en later ook publieke testers, net als macOS Sierra. watchOS 3– en tvOS 10-beta’s komen alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars. Als eindgebruiker zul je nog even geduld moeten hebben, want iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 worden pas in september verwacht, rond dezelfde periode als de lancering van de nieuwe iPhone.

Bekijk ook

iOS 10: het complete overzicht

Alles over iOS 10 en de nieuwe functies, zoals iMessage-stickers, Woning-app en universeel klembord. Lees over de iOS 10 aankondiging, release en meer.
Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.