iculture-peilt
iCulture Peilt
apple_music_banner

iCulture peilt: ga jij een betaald abonnement op Apple Music nemen?

Voor velen loopt de proefperiode van Apple Music af, dus nu rijst ons de vraag: ga jij nu een betaald Apple Music-abonnement afsluiten? Lees alles over hoe je een abonnement moet afsluiten en wat er zoal beschikbaar is in deze iCulture peilt.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

apple_music_banner
Het is vandaag 30 september 2015, dus dat betekent dat de proefperiode van Apple Music voor veel mensen zal aflopen. De afgelopen drie maanden heeft iedereen die gestart is met Apple Music volop kunnen profiteren van alle functies, zoals het eindeloos streamen van de meer dan dertig miljoen beschikbare nummers. Ook het beluisteren van de Apple Music-radiostations behoorde tot de mogelijkheden. Nu vragen wij ons af: is het zo goed bevallen dat jij een betaald abonnement gaat afsluiten?

Update 1 oktober: inmiddels is de uitslag te lezen in een apart artikel: een kwart van de iCulture-bezoekers is bereid om te betalen voor Apple Music en onder Belgische lezers is dat zelfs 37%!

Is de poll niet zichtbaar? Dan kun je via deze link invullen.

Twee soorten abonnementen
Apple biedt voor Apple Music twee soorten abonnementen aan, waar je allebei hetzelfde mee kunt doen. Voor €9,99 per maand krijg je onbeperkt toegang tot de ruim dertig miljoen beschikbare nummers, de vele online radiostations, het offline opslaan van nummers uit de Apple Music-catalogus en nog veel meer. Ditzelfde abonnement kun je ook voor het hele gezin afsluiten, waardoor zes mensen voor €14,99 per maand gebruik kunnen maken van alle functies. Hiervoor moet je wel eerst Delen met Gezin aanzetten en dat betekent dat je moet beschikken over een creditcard. Meer over Delen met Gezin kun je lezen in onderstaande gids.

Nederlandse Apple Music-tabel.

Als gratis gebruiker kun je alsnog gebruikmaken van enkele functies die Apple Music biedt, zoals het volgen van je favoriete artiesten via de Connect-pagina en het luisteren naar Apple’s radiostation Beats 1. Wil je echter zelf ongelimiteerd muziek luisteren, dan zul je toch echt een betaald abonnement moeten aanschaffen. Heb je je gratis proefperiode van drie maanden nog niet gestart, dan kun je dat uiteraard nog steeds doen.

Stap ik definitief over?

Toen Apple’s muziekdienst in juni van start ging, vroegen we al aan jullie of je van plan was om over te gaan stappen. De meeste van jullie gaven aan het nog niet zeker te weten en eerst de proefperiode van drie maanden te willen proberen, alvorens een beslissing te nemen. Daarom stellen wij jullie nu de vervolgvraag: wat wordt jouw definitieve keuze? Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een lijst opgesteld van vijf redenen waarom je wel (of juist geen) betaald abonnement zou moeten nemen.

Wat je beslissing ook is, met onderstaande tips kom je alles te weten over hoe je het abonnement kunt opzeggen of juist af kunt sluiten:

Ben je dankzij de gratis proefperiode van drie maanden overtuigd van Apple Music, of heb je alweer genoeg gezien van Apple’s muziekdienst? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een andere muziekdienst waar je al een abonnement op had jou al prima bevalt en daardoor geen reden ziet om over te stappen. Wij zijn daarom benieuwd naar jouw mening, die je in bovenstaande poll kunt laten blijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2015, 14:07
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, iculture peilt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.