beats-1-djs

Kwart van de iCulture-lezers wil betalen voor Apple Music

Een kwart van de iCulture-lezers is bereid om te betalen voor Apple Music. Bij Belgische lezers is dat zelfs 37%! Plus nog meer verrassende uitslagen van onze poll over het betaalde Apple Music-abonnement.

Ruim 1.600 mensen reageerden op onze poll over Apple Music. Ruim een kwart daarvan is van plan om voor Apple Music te gaan betalen, zo blijkt uit de resultaten. Ongeveer de helft daarvan kiest voor een gezinsabonnement en de andere helft neemt een individueel abonnement.

Apple Music betalen polluitslag

Nederlanders: liever Spotify

Wat we eigenlijk wel verwachtten, is dat veel mensen bij hun oude vertrouwde muziekdienst blijven. Bijna 40% van onze lezers geeft aan dat ze de voorkeur geven aan Spotify. Sommige providers maken het ook wel erg aantrekkelijk, door Spotify gratis aan te bieden bij een mobiele bundel. Overigens kwamen 1324 van de ruim 1600 stemmen uit Nederland, dus zij hebben een sterk stempel gedrukt op de overall uitslag.

Verdere opvallende uitkomsten van onze poll: andere streaming muziekdiensten zoals Google Play Music, Deezer, Napster, Ziggo Muziek en Rdio maken nauwelijks een kans bij de iCulture-lezers. Ze blijven gezamenlijk steken op 3,1%. Van de deelnemers heeft 18% helemaal geen behoefte aan een streaming muziekdienst.

Belgen: liever Apple Music

We zagen ook wat verschillen tussen Nederland en België. Terwijl onder de Nederlanders 24,6% wil betalen voor Apple Music wil nemen, is de bereidheid onder de Belgen veel hoger (37,0%). In België is de animo om een Spotify-abonnement te nemen daarentegen weer lager (16,7%) en er zijn meer mensen die helemaal geen streaming muziekdienst willen (27,1%).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2015, 14:09
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, poll

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.