iCloud Drive op Windows laptop

iCloud voor Windows synchroniseert nu foto’s van je iPhone en iPad

iCloud voor Windows synchroniseert foto's en bestanden die je op je iPhone en iPad hebt gemaakt. Voorheen moest je naar iCloud.com om ze te bekijken.

Apple heeft een update uitgebracht voor iCloud voor Windows. Daarmee kun je nu ook toegang krijgen tot je iCloud-fotobibliotheek en foto’s synchroniseren vanaf je Windows-pc. Voorheen kon je alleen toegang tot de foto’s van iOS-apparaten krijgen via de website iCloud.com. Een andere verbetering is dat nu tweestapsverificatie voor iCloud wordt ondersteund.

iCloud Drive op Windows laptop

iCloud voor Windows is te downloaden via de website van Apple en vereist een computer met Windows 7 of hoger. Vervolgens log je in met je iCloud-account en bekijk je de foto’s.

iCloud voor Windows

Met de iCloud-app krijg je vanaf een Windows-computer toegang tot alle bestanden die je op iCloud Drive hebt opgeslagen. Ook is er nu support voor het synchroniseren van browserbookmarks. Het synchroniseren van browserbookmarks was al langer mogelijk tussen Safari op de Mac en iOS. Je krijgt nu bovendien vanuit Outlook toegang tot de e-mail, contactinformatie en afspraken die aanwezig zijn in iCloud. Maar heb je Outlook 2016, dan raadt Apple aan om het voorlopig nog even via de website iCloud.com te doen.

iCloud Foto’s voor Windows

Als je iCloud voor Windows installeert en aangeeft dat je foto’s wilt synchroniseren ,dan zal de app een map met de naam iCloud Foto’s maken. Apple’s Fotostream zal automatisch alle nieuwe foto’s downloaden die je met je iPhone of iPad hebt gemaakt, mits je bent ingelogd op hetzelfde account. Foto’s die je handmatig in de map op de Windows-computer zet zullen ook worden doorgestuurd naar de iPhones en iPads die je gebruikt. Verder kun je ze uiteraard ook online raadplegen via iCloud.com. Bij gebruik van iCloud-fotodelen kun je foto’s die anderen hebben gedeeld bekijken, doorsturen en commentaar erop geven.

iCloud Drive instellen op Windows

Het synchroniseren van bestanden geldt ook voor iCloud Drive in het algemeen: als je dit activeert komt er een aparte map in de Verkenner van Windows te staan, waarin je alle iCloud Drive-bestanden vindt. Sleep je een nieuw bestand naar deze map, dan zal het bestand ook in de iCloud Drive-app op andere platformen te vinden zijn.

Downloaden: iCloud voor Windows

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2015, 16:41
Categorie Apps
Onderwerpen foto's, icloud, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.