Reacties voor: iCloud en iOS 5 komen dichterbij: Apple wist iCloud-back-ups op 22 september

Apple gaat op 22 september een reset uitvoeren van de iCloud-service, vlak voordat de herfst begint en vlak voordat iOS 5 officieel kan worden gelanceerd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
42 reacties
 1. Hmm, Dus iOS5 22 september? CooL!

  Misschien tegelijk met de iPhone 5? :p

 2. iPhone 5 komt pas volgend jaar. iPhone 4S wordt aangekondigd.

 3. Spannend 😛

 4. release van iOS5 lijkt er nu toch wel echt aan te komen! Ik kan in ieder geval niet wachten tot het zover is!

 5. Heb me contacten op iCloud staan. Worden deze ook verwijderd?

 6. @wynagrodong: O ja? Hoe kom je aan deze info?

 7. Yesssss eindelijk

 8. Apple’s primary iPhone manufacturing partner Foxconn is said to already be producing at least 150,000 iPhone 5 units per day, stockpiling devices for installation of the final iOS 5 and packaging for a debut sometime next month.

 9. Origineel geplaatst door Daan
  Misschien tegelijk met de iPhone 5? :p

  Reken daar maar niet op.

 10. Reken er maar niet op dat iOS 5 aankomende vrijdag al verschijnt. Het ligt eerder voor de hand dat Apple de Golden Master uitbrengt. Hoewel GM’s in het verleden meestal pas na een media-event werden uitgebracht. iOS 5 verschijnt waarschijnlijk niet eerder dan de officiële introductie, die als we 9to5Mac mogen geloven, nog deze maand (28 september?) zal plaatsvinden. In dat geval zal Apple dus deze week uitnodigingen aan de pers versturen.

 11. Zo grappig dat hier altijd mensen zijn die dan heel stellig beweren dat de 4S ‘aangekondigd is’. Terwijl er volgens mij toch nog geen officiele uitspraken gedaan zijn en het uiteraard zoals altijd gonst van de geruchten.

  Iedereen mag speculeren wat hij wil, maar als je zo stellig zegt dat iemand ongelijk heeft en dat er geen 5 komt maar een 4S, dan moet je toch echt met een onderbouwing komen sterker dan ‘van 3 ging ie ook naar 3s’ of iets van die orde.

 12. Er staat nu een linkje naar Wikipedia in het artikel voor mensen die precies willen natrekken wanneer de herfst begint (offtopic discussie hier).

 13. Kan je nog wel je backup uit icloud halen, zonder een iphone?

 14. Origineel geplaatst door wynagrodong
  iPhone 5 komt pas volgend jaar. iPhone 4S wordt aangekondigd.

  Weet zo iemand die totaal niet weet waarover hij het heeft… Ik zal het nog een keer herhalen, voor de idioten die niet kunnen tellen:

  DE ZESDE IPHONE ZAL NIET DE IPHONE 5 GENOEMD WORDEN!!!

  Ik kan echt niet bevatten waarom zoveel mensen deze simpele logica niet kunnen volgen..

 15. Raar dat sommige mensen nog steeds niet begrijpen dat de 3GS enkel zo heet omdat de iPhone 2 destijds de 3G is genoemd en iPhone 3 marketingtechnisch minder zou klinken dan de 3G. De volgende iPhone heet gewoon de iPhone 5 en wordt begin oktober gelanceerd.

 16. Ik zal ’t nog sterker vertellen met iedereen die hier met allemaal geruchten komt over iPhone 5 of iPhone 4s, ik ken de directeur van een groot telecombedrijf in Nederland persoonlijk en deze heeft (zoals hij zelf zegt) nog geen idee wanneer de nieuwe iPhone komt, hoe deze eruit komt te zien en hoe deze gaat heten, wil niet zeggen dat hij niks weet aangezien hij dit niet direct aan de grote klok zal hangen maar als hij meer had geweten had hij mij dat zonder verdere info te verstrekken wel verteld.

 17. de volgende iphone gaat gewoon iPhone 4s heten aangezien er geen grootte veranderingen in de volgende iphone zijn en net als de 3Gs die alleen wat sneller was en qua uiterlijk geen steek was verandert. de volgende iphone word gewoon weer een tussenstap en volgend jaar komt de iPhone 5.

 18. @Michel Lusthof: je bedoelt 28 september 😉

 19. Laten we gewoon rustig afwachten met z’n allen…

 20. @Crp: Onzin dus je gaat de zesde iPhone ‘iPhone 5’ noemen? Zoiets marginaal doet Apple niet! Of dat ding van uiterlijk verandert of niet maakt niet uit men loopt nooit achter met een cijfer op de generatie

 21. Even simpel tellen:

  1. iPhone
  2. iPhone 3G
  3. iPhone 3GS
  4. iPhone 4
  5. iPhone ???

  De CDMA variant van de iPhone 4 is niet echt een ander toestel, dus die telt niet echt mee lijkt me. Volgens de logische telling is de volgende iPhone, dus de 5 generatie.

  Maar er valt maar weinig logica te ontdekken in de naamgeving van Apple producten. Timeline was altijd duidelijk (in de zomer een nieuwe iPhone), maar blijkbaar is dat losgelaten.

  Wel vreemd is dat er nog steeds geen media-event is aangekondigd en iOS 5 lijkt echt op het punt van uitkomen te staan. Het lijkt me vreemd als Apple een nieuwe iPhone lanceert zonder event.

  Wellicht is de hardware niet zo spannend en ligt de focus dit keer meer op software (iCloud) en dat is al helemaal uit de doeken gedaan. Kans op een lichte upgrade (4S) zou dan voor de hand liggen. Misschien dat ze daarvoor geen event organiseren en dat die er ineens is.

  Een aankondiging en een event zorgt wel voor meer exposure en aandacht in de pers. Misschien dat het al zo goed loopt dat ze het niet nodig hebben, maar het kan volgens mij weinig kwaad. De andere optie is dus dat het nog wel even kan duren voordat de volgende iPhone komt.

 22. Ik zet mijn gehele AH collectie voetbalplaatjes in op de lanceerdatum 05-10-2011.
  Het cijfer 5 heeft in dit geval een symbolische betekenis; iOS 5 en de BCG-E2430A (a.k.a. iPhone 5). We hebben eigenlijk een pool nodig met een leuke hoofdprijs indien iemand de juiste datum & tijdstip goed raad. 🙂

 23. (Red.) Verwijderd: – niet nodig.

 24. @Sander: Gewoon negeren…

 25. Hoe zit het met Mobile Me? Blijft die dienst bestaan? En indien niet, hoe kunnen we dat dan overzetten naar Icloud?

 26. Zodra iCloud weer beschikbaar is zal de dienst een volledige back-up maken van je iOS-apparaten.

  Ik denk het niet me Ipod touch 32Gb is voor de helft gevuld die gaat denk ik niet helemaal naar icloud :P.
  Tenminste dit is aan muziek dan documenten staan er niet op.

 27. @wynagrodong: mag ik vrgaen waar je die info vandaan haalt ? … nog ipc noch macrumors heeft dat reeds bevestigt.

  Ontopic.. : Yeah kan echt niet w8ten op iOS5 ! mooie release wordt het ..

 28. @Dennis: Wat ik las/hoorde is dat via iTunes gekochte muziek niet van je limiet afgaat. Maar als je elders muziek koopt, download of zelf ript, dan zal het niet gaan werken in de standaard datagrootte van iCloud.

 29. Enkel de backups worden verwijderd en tijdelijk niet beschikbaar? Contacten, agenda en mail blijven dus altijd beschikbaar en ongewijzigd?

 30. @Robin:

  On Thursday, September 22, the iCloud Backup data will be reset. Backing up to iCloud or restoring from an iCloud backup will be unavailable from 9 AM PDT — 5 PM PDT. If you attempt a backup or restore during this time, you will receive an alert that the backup or restore was not successful. After this reset, you will be unable to restore from any backup created prior to September 22. A full backup will happen automatically the next time your device backs up to iCloud.

 31. Origineel geplaatst door LesleyIk zal het nog een keer herhalen, voor de idioten die niet kunnen tellen:
  DE ZESDE IPHONE ZAL NIET DE IPHONE 5 GENOEMD WORDEN!!!Ik kan echt niet bevatten waarom zoveel mensen deze simpele logica niet kunnen volgen..

  Hoezo zo’n logica? De 2e iPhone werd anders wel de iPhone 3 genoemd.
  En wat is het logica om de komende iPhone de “iPhone 5” te noemen met de komst van het 4G-netwerk in de nabije toekomst?
  Ik verwacht dat de komende iPhone iets van iPhone 4+ genoemd zal worden of iets dergelijks. Dus iPhone 4 + een aanvulling erachter.
  Rond eind volgend jaar (of uiterlijk binnen 2 jaar) komt de iPhone 4G. Dus de komende iPhone zal naar mijn mening nooit de iPhone 5 genoemd worden.

 32. @Lesley: 3gS telt alleen als een verbetering van de iphone 3. Je kunt het zien als de iphone 3.5

 33. Zo, net contact met T-Mobile aan de telefoon over de mogelijke contract opties voor de periode tot de verkoop van de iPhone. Was een lang gesprek waarbij meneer zich uiteindelijk versprak! De aankondiging zou in oktober zijn, ikzelf denk dus dat 5 oktober heel realistisch is. Hij had het er ook over dat de verkoop hier in december zou starten.

  Handig!

 34. @Gans Hans Dans: Oftewel: contacten, agenda en mail ongewijzigd.

 35. @dimitrii: Sorry, ik bedoel natuurlijk 28 september.

 36. (Red.) Verwijderd: compleet onleesbare reactie.

 37. Origineel geplaatst door Herman
  Hoe zit het met Mobile Me? Blijft die dienst bestaan? En indien niet, hoe kunnen we dat dan overzetten naar Icloud?

  Nee, en niet.

  Weet nog steeds niet waar ik met me iDisk heen moet. iCloud test ik al een tijdje, en is helemaal niks.
  Geen bestanden meer opslaan/delen ect.

  Apple slaat de plank helemaal mis mijn inziens.

 38. Hallo allemaal, wellicht domme vraag maar ….

  Ik heb sinds een maand of 2 een iPhone. Deze heeft afgelopen weekend waterschade opgelopen. Is niet meer te repareren. Ik krijg een nieuwe iPhone van de baas. Die wordt waarschijnlijk pas na 22-9 uitgeleverd. Ik heb een back-up van mijn ” oude” iPhone gemaakt vorig week.

  Nu komt de domme vraag: als ik mijn nieuwe iPhone na 22-9 aan iTunes hang, kan ik dan de back up van mijn vorige iPhone niet meer terugzetten?

  Bij voorbaat dank voor jullie antwoord.

 39. Dat zal eens tijd worden

 40. Zoiezo de 23e. Volgens mij hebben ze op de 23e vaker conferenties gehouden.

 41. Betekend dit dat ik mijn mail adres kwijt ben en agenda?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.