iCloud en iOS 5 komen dichterbij: Apple wist iCloud-back-ups op 22 september

Apple gaat op 22 september een reset uitvoeren van de iCloud-service, vlak voordat de herfst begint en vlak voordat iOS 5 officieel kan worden gelanceerd.

ios5-icloudDe lancering van iOS 5 komt steeds dichterbij, nu Apple heeft aangekondigd dat de testfase van iCloud is afgerond. Op 22 september zullen alle back-ups van iCloud worden gewist, zodat de dienst officieel van start kan gaan. Bij eerdere betaversies van iOS 5 waarschuwde Apple steeds dat de ontwikkelaars iCloud niet moesten gebruiken voor belangrijke documenten. De iCloud-servers konden namelijk op elk moment worden verwijderd. Met een mededeling aan ontwikkelaars is nu bekend geworden dat het aanstaande donderdag zover is: iCloud-data zal worden gereset en de gebruikers kunnen met een schone lei beginnen.


Qua timing kan het niet beter uitkomen, want een dag later (23 september) begint officieel de herfst. Apple heeft beloofd dat iOS 5 in de herfst beschikbaar zou komen. Van 9:00 tot 17:00 uur Pacific time (dus 18:00 uur tot 1:00 uur Nederlandse tijd) zullen de iCloud-servers niet beschikbaar zijn. Je kunt op dat moment geen back-ups maken of terughalen. Ook na de reset zal het onmogelijk zijn om een back-up van vóór 22 september terug te halen. Zodra iCloud weer beschikbaar is zal de dienst een volledige back-up maken van je iOS-apparaten.

Sinds juni kunnen iOS- en OS X-ontwikkelaars de online opslagdienst testen. Net als bij iOS verschenen er steeds nieuwe betaversies. De lancering van iCloud is gekoppeld aan de lancering van iOS 5, aangezien veel nieuwe functies in iOS 5 ervan afhankelijk zijn.

Dat de back-ups van iCloud gewist worden, wil uiteraard niet zeggen dat iOS 5 de volgende dag ook beschikbaar komt. Het is slechts één (noodzakelijke) stap die de lancering dichterbij brengt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 september 2011 om 11:40
Onderwerp
Categorie
iOS
42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.