HomePod mini review in oranje.

Update voor de HomePod en HomePod mini: software-update 15.6 is uit

Ook de HomePod en HomePod mini hebben een nieuwe update gekregen. Je kunt de slimme speakers nu updaten naar software-versie 15.6.

Sinds een tijdje is de HomePod mini ook in Nederland en België verkrijgbaar. Software-update 15.6 is sindsdien alweer de derde update voor de slimme speaker. Ook de oudere, grote HomePod is geschikt voor de update.

HomePod software-update 15.6 is uit

In de beschrijving van de update maakt Apple melding van één nieuwe functie voor gebruikers in sommige landen. Met softwareversie 15.6 is namelijk de Siri-stemherkenning op de HomePod beschikbaar in het Japans, Mandarijn en Kantonees. Ook zijn er algemene verbeteringen die er waarschijnlijk voor zorgen dat alles soepel blijft werken met je andere Apple-apparaten.

Dit zijn de release notes voor HomePod software-update 15.6:

Softwareversie 15.6 voegt ondersteuning toe voor Siri-stemherkenning in het Mandarijn (vasteland van China, Taiwan), Kantonees (vasteland van China, Hongkong) en Japans (Japan). Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

HomePod software-update 15.6 downloaden

Het downloaden en installeren van de update gaat automatisch, maar je kan dit ook zelf forceren als je de update direct wil hebben. Dit doe je zo:

  1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
  2. Tik linksboven op het huisje. Kies eventueel voor Woninginstellingen en selecteer de woning waar de HomePod in staat.
  3. Tik op Software-update.

HomePod software handmatig updaten.

  1. De app zal nu controleren op updates.
  2. Je ziet nu versienummer en grootte.
  3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
  4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home.

HomePod

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.