Apple's audiolab met de HomePod voor Siri.

HomePod beantwoordt 52% van de Siri-vragen correct, minder dan Google en Amazon

De Apple HomePod beantwoordde in een test 52% van de Siri-vragen correct en ligt daarmee achter op Google en Amazon. Maar toch heeft Apple weinig om zich zorgen over te maken, want de audiokwaliteit is uitstekend en slimme functies kunnen achteraf via software-updates worden toegevoegd.

Sinds Apple’s slimme speaker in handen van de eerste gebruikers ligt, horen we vaak hetzelfde commentaar: “de audiokwaliteit is top, maar Siri presteert minder”. Een uitgebreide test van Loup Ventures laat nu zien dat de HomePod inderdaad achterloopt op de concurrentie. In de test antwoordde Siri 52% van de vragen correct en dat is minder dan de assistenten van Google en Amazon. Erg verrassend is de uitkomst dan ook niet.

Apple’s slimme speaker kan nog wel wat slimmer
Apple heeft de Siri-functies op de HomePod met opzet beperkt. Je kunt bijvoorbeeld wel herinneringen en timers instellen, maar niet je Apple TV aansturen, bellen of e-mailen. Wellicht komen die functies later nog, zoals Apple wel vaker doet: het bedrijf begint met de belangrijkste functies en breidt dat later uit. Zo hebben de ontwikkelaars meer tijd om functies goed te krijgen en heb je als gebeuiker ook nog iets om naar uit te kijken. Maar in de test die Loup Ventures uitvoerde kwam Siri er daardoor wel minder goed af: de HomePod kon in de test iets meer dan de helft van de gestelde vragen beantwoorden. De durfkapitalisten stelden 782 vragen, waarvan de HomePod ze in 99,4% van de gevallen begreep. De juiste antwoorden geven lukte echter maar in 52,3% van de gevallen.

Apple's audiolab met de HomePod voor het meten van geluid tijdens stand-by.

Google Home wist 81 procent van de vragen goed te beantwoorden, Amazon’s Alexa 64 procent en Microsoft’s Cortana 57 procent. Goed om te weten is dat de durfkapitalisten ook opdrachten gaven die de HomePod niet ondersteunt, zoals navigatie. Als je alleen vragen stelt die Siri op de HomePod aan kan, dan zou de speaker een score van 67 procent halen. Zodra Apple deze extra functies toevoegt, scoort de HomePod dus beter dan Alexa en Cortana.

HomePod is vooral een goede speaker
Apple zal waarschijnlijk niet bezorgd zijn over deze uitslag, want de HomePod wordt vooral in de markt gezet als een fantastisch klinkende speaker, die toevallig ook wat Siri-vragen kan beantwoorden. Vanuit dat licht bekeken valt de score van de HomePod nog wel mee.

De durfkapitalisten testten ook de geluidskwaliteit en waren onder de indruk: de HomePod klinkt het beste van alle slimme speakers en is prettig om in te stellen. Ook luisterde de HomePod het beste, omdat de speaker andere geluiden goed wegfiltert. Zelfs als de muziek hard staat hoort de Homepod nog steeds goed ‘Hey Siri’. Ook als je aan de andere kant van de kamer staat.

Loup Ventures verwacht dat Apple 7 miljoen stuks van de HomePod gaat afzetten in 2018. Daarmee zou Apple 12 procent van de wereldwijde markt in handen krijgen. In 2019 zou Apple 10,9 miljoen stuks kunnen verschepen. Het bedrijf ondervroeg ook 500 Amerikanen en ontdekte dat 3,3 procent van hen plannen heeft om in het komende jaar een HomePod te kopen. Dit is vergelijkbaar met de interesse in de Apple Watch, een paar jaar geleden.

Last week we surveyed 500 people in the U.S. and found 3.3% said they would purchase a HomePod in the next year. Among those surveyed who already own an Apple product, 5.2% planned on buying a HomePod. This is similar to 7% of Apple product owners planned to buy an Apple Watch ahead of its launch in Spring of 2015.

Het gunstige voor Apple is dat het apparaat als speaker al over uitstekende hardware beschikt, zo blijkt uit bijna alle HomePod-reviews. Met software-updates kan Apple gemakkelijk meer functies toevoegen, zoals meer Siri-commando’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2018, 9:39
Bron Bron Loup Ventures
Categorie iDevices
Onderwerpen assistent, homepod, Siri
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.