Backwords Mac taal leren

Deze Nederlandse Mac-app leert je dagelijks Koreaans, Japans of Chinees

De Nederlandse app Backwords leert je een vreemde taal, gewoon terwijl je de wallpaper van je Mac bekijkt. Zo leer je makkelijk Nederlands, Chinees, Koreaans of Japans.

Ben je door het kijken naar de Olympische Spelen van plan om Koreaans te leren? Een moedige keuze, maar het kan soms lastig zijn om de tijd te vinden om een vreemde taal te leren. De veelgebruikte app Duolingo heeft als nadeel dat je elke dag er even aan moet denken om te gaan oefenen. De Nederlandse wallpaper-app Backwords pakt het anders aan door elke dag een nieuw woordje onder je neus te schuiven, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Backwords is gemaakt door twee Nederlanders, Bram Fritz en Thom Hos.

Backwords: Koreaans en Chinees leren op je Mac

Backwords is al wallpaper te gebruiken op de Mac. Elke ochtend verschijnt er een nieuw woord op je bureaublad, waarbij je nog steeds de afbeelding zelf kunt kiezen. Bij elk woord zie je de vertaling in je eigen taal waarbij je kunt kiezen uit Nederlands, Chinees, Koreaans en Japans. Om elke dag een woordje te leren zal wel je bureaublad zichtbaar moeten zijn, dus mensen met een bureaublad vol icoontjes moeten eerst gaan opruimen.

Backwords Mac taal leren

Eén nadeel van Backwords is dat je nog steeds woordjes leert via het Engels. Je kunt namelijk wel Nederlands instellen, maar dan leer je Nederlandse woordjes met Engelse betekenis erbij. De andere talen zijn Chinees (Mandarijn), Koreaans en Japanes (Kanji). Ken je het woord van de dag, dan kun je meteen doorbladeren naar de volgende.

Of het de meest effectieve manier is om een taal te leren, is nog maar de vraag. Je leert namelijk alleen losse woordjes en verrijkt er vooral je woordenschat mee. Er zitten in totaal meer dan 15.000 woordjes in, dus met één woord per dag ben je een paar jaar zoet. Hoe je de woorden verwerkt in een zin zul je op een andere manier moeten leren. De wallpaper-app voor macOS is gratis te downloaden via de website van de makers. Zoek je andere wallpapers voor je Mac, van vind je ze in ons artikel ‘Jouw Retina Mac verdient een mooie wallpaper‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2018, 10:00
Bron Bron Backwords
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen taalcursus, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.