Gehoortest via computer

Deze hints verklapt de vernieuwde WWDC 2019-app

De vernieuwde WWDC-app blijkt een aantal hints te bevatten naar aankondigingen die Apple gaat doen. Zo komen er meer functies voor je gehoor, die ook geschikt zijn voor mensen die nog niet aan een gehoorapparaat toe zijn.

Woensdagavond kreeg de WWDC 2019-app een update, met onder andere iMessage-stickers en de mogelijkheid om in een virtuele wachtrij te gaan staan voor sessies. Apple heeft de sessies die nog geheim zijn al wel in het programmaboekje gezet, maar verklapt daarbij nog geen titels. Er staan grapjes en emoji in, die na de aankondiging zullen worden vervangen door de daadwerkelijke titels. Maar er blijken ook een paar aankondigingen te zijn uitgelekt. Zo ontdekte een ontwikkelaar dat HealthKit uitbreiding krijgt met gehoorfuncties en dat ReplayKit later dit naar naar macOS komt.

Steve Troughton-Smith ontdekte dat er een sessie is over ReplayKit Lab (#6050), die niet alleen betrekking heeft op iOS en tvOS, maar ook op macOS. Mensen die naar deze sessie gaan kunnen Apple-engineers ontmoeten die bezig zijn met ReplayKit en hulp krijgen bij het schrijven van code. Momenteel kun je met ReplayKit content opnemen vanuit het Bedieningspaneel in iOS en dat vervolgens delen.

In sessie #218 gaat het over nieuwe dataweergaven in HealthKit. De sessie heet ‘Exploring New Data Representations in HealthKit’ en vertelt hoe je moet omgaan met datatypes die vaak worden opgeslagen, zoals hartslagdata. Maar er staat ook dat je een ‘nieuwe dimensie van gezondheid’ kunt bieden aan je gebruikers dankzij de nieuwe ondersteuning voor gehoorgezondheid. Het lijkt erop dat HealthKit voortaan de resultaten opslaat van gehoortests die je met een app uitvoert. Die kun je vervolgens delen met een hoorspecialist of medisch professional.

Apple biedt al langere tijd ondersteuning voor gehoorapparaten, waarbij je bijvoorbeeld via het apparaat rechtstreeks kunt luisteren naar de audio van een app. Apple voerde vorig jaar ook Live Luisteren in, waarmee je op afstand kunt meeluisteren naar wat er in de buurt van je iPhone wordt gezegd. Dit kan ideaal zijn bij presentaties, waarbij je de iPhone in de buurt van de spreker neerlegt en alles beter kunt horen.

De WWDC 2019 begint op 3 juni met de traditionele keynote. Apple gaat daar waarschijnlijk een modulaire Mac Pro laten zien en vertelt hoe apps vanuit iOS gemakkelijker kunnen worden overgezet naar macOS dankzij project Marzipan. In ieder geval krijgen we nieuwe versies van iOS, macOS, tvOS en watchOS te zien. Lees alles over onze WWDC 2019 verwachtingen als je meer wilt weten!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2019, 12:58
Categorie Achtergrond
Onderwerpen gehoor, wwdc, wwdc 2019

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.