HealthPatch laat mogelijkheden van HealthBook zien

De HealthPatch komt binnenkort op de markt voor consumenten en kan data leveren aan Healthbook.

healthpatchApple gaat in iOS 8 een nieuwe HealthBook-app toevoegen, dat wordt langzamerhand steeds zekerder. Of er ook een bijbehorend accessoire zoals een iWatch of fitnessarmband bij hoort, is nog even de vraag. Maar waarom zou de HealthBook-app de data niet uitlezen van allerlei externe accessoires? De deze week aangekondigde HealthPatch-biosensor zou daarvoor geknipt zijn.

De HealthPatch wordt gemaakt door Vital Connect, een bedrijf dat gespecialiseerd is in lichaamssensoren. Met de pleister kun je allerlei lichaamswaarden meten, zonder dat je daar de gebruikelijke medische apparatuur voor nodig hebt. Vital Connect is ook het bedrijf waar Apple één van haar medische sensorspecialisten vandaan haalde, Ravi Narasimhan.

Ondertussen heeft Vital Connect verder gewerkt aan de medische pleister HealthPatch. De HealthPatch komt over een paar maanden beschikbaar als consumentenproduct. Iedereen kan straks dus met zo’n pleister rondlopen, onzichtbaar onder kleding. Je plakt de HealthPatch op je borst en laat er hartslag, hartslagvariaties, ademhalingsfrequentie, huidtemperatuur, lichaamshouding, stappen, stress, slaap en vallen mee meten. De pleister is dus ook geschikt voor ouderen: door te meten of iemand valt (en de heftigheid waarmee dat gebeurt) kun je tijdig ingrijpen als opa of oma in de badkamer struikelt. De pleister kan een deel van de data meten, die je in Healthbook zult aantreffen. Het vervangt armbanden, stappentellers, sporthorloges en borstbanden die je normaal voor al deze metingen nodig hebt. Het is dan ook goed voor te stellen dat de metingen die Healthbook samenbrengt, niet allemaal worden gemeten door een iWatch of ander Apple-accessoire, maar gedeeltelijk door accessoires van derden.

Lees ook: Zo gaat de Healthbook-app in iOS 8 eruit zien.

HealthPatch werkt via Bluetooth 4.0 en gebruikt bij de metingen geavanceerde algoritmes die door Vital Connect zijn ontwikkeld. Maar IT-architect Nima Ferdosi die bij Vital Connect werkte, zit ondertussen óók bij Apple. De HealthPatch is dag en nacht te dragen, zonder dat ‘ie in de weg zit. Binnen twee maanden komt een consumentenproduct van HealthPatch op de markt. Daarnaast zoekt Vital Connect partners die diensten en apps willen maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2014, 23:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gezondheid, healthkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.