Twitter stopt met muziekapp Twitter #Music

Twitter stopt met de muziekapp Twitter #Music, waarmee je muziek kon ontdekken waarover op Twitter werd gesproken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Twitter music populaire muziek iPhoneTwitter stopt met de Twitter #Music-app. De app is per direct uit de App Store gehaald en zal na 18 april niet meer werken. Met Twitter Music kreeg je suggesties om naar bepaalde muzieknummers en artiesten te luisteren, gebaseerd op gedrag van vrienden. Er was een koppeling gemaakt met iTunes en Spotify. Een jaar geleden ging Twitter #Music van start, maar verdween al snel uit de belangstelling. Toch geeft Twitter aan dat ze het ondanks deze mislukking niet opgeven: ze zullen blijven experimenteren met de data over muziekactiviteiten die dagelijks op Twitter te zien zijn.

Al in oktober waren geluiden te horen dat de interesse voor Twitter #Music was verdwenen. De aankondiging van een Spotify webapp werd destijds gezien als een laatste poging om de dienst weer onder de aandacht te brengen.

Met de apps kon je zoeken in de categorieën Superstars, Popular, Emerging, Unearthed en Hunted. Unearthed toonde noet niet ontdekte talenten waar op Twitter al veel over werd gepraat en met Hunted maakte je kennis met muziek die populair was op blogs. De eerste drie categorieën spreken voor zichzelf: grote sterren, populair bij het publiek en sterren die sterk in opkomst zijn. Aanvankelijk was Twitter #Music alleen beschikbaar in de VS, Canada, UK, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland, later volgden ook Nederland en België. Van elk nummer kon je een korte preview beluisteren, die afkomstig was van iTunes, Spotify of Rdio. Beviel het nummer, dan kon je het toevoegen aan je Spotify-afspeellijst of aanschaffen via iTunes.

twitter-music-1twitter-music-2

Wie te laat is om de Twitter #Music-app te downloaden, kan nog steeds gebruik maken van de al eerder genoemde Spotify webapp, waarmee je na het inloggen ook kunt zien welke muziek ‘hot’ is op Twitter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:57
Onderwerpen muziek, twitter, twitter music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.