iPhone XR review: het LCD-scherm is de beste die Apple ooit gemaakt heeft

iOS 12.1.1 laat je ook notificaties uitklappen met Haptic Touch

iPhone XR weer iets handiger

Apple gaat Haptic Touch verder uitbreiden in iOS 12.1.1. Sinds de tweede beta is het namelijk mogelijk om meldingen uit te klappen door deze lang ingedrukt te houden. Het lost een groot gemis van 3D Touch op.

De iPhone XR heeft geen 3D Touch, maar moet het doen met Haptic Touch. Apple gebruikt deze naam om een long-press te omschrijven, die gevolgd wordt door een korte trilling om je actie te bevestigen. Haptic Touch vind je nu vooral op het toegangsscherm bij de knoppen voor de zaklamp en de camera, maar in iOS 12.1.1 breidt Apple dat verder uit. Het is dan namelijk mogelijk om meldingen uit te klappen door ze lang ingedrukt te houden.

Apple brengt Haptic Touch naar meldingen

We wisten al dat Apple Haptic Touch gaat uitbreiden, maar Apple wil dat stapje voor stapje doen. De eerste stap wordt gezet in iOS 12.1.1, die nu als beta beschikbaar is voor testers. Gebruikers van een iPhone XR missen nu namelijk de mogelijkheid om een melding uit te klappen door deze stevig in te drukken. Je moet daarom altijd eerst naar links vegen en dan op Bekijk tikken, wat aanzienlijk omslachtiger is dan je van 3D Touch-toestellen gewend bent. Vooral bij rijke notificaties is dit onhandig.

In iOS 12.1.1 is deze handeling niet meer nodig, want je kan dan gewoon een melding lang ingedrukt houden. Deze klapt dan vanzelf uit, nadat je een kleine trilling van de Taptic Engine voelt. Eigenlijk werkt dit nu hetzelfde als al jaren het geval is op de iPad, waar je een melding ook gewoon lang ingedrukt kan houden om deze uit te klappen. Het enige verschil is dat je op de iPhone XR nu een trilling ter bevestiging voelt. Waarom Apple dit niet meteen aan de iPhone XR toegevoegd heeft, weten we niet. Voor iPhone XR-gebruikers is het in ieder geval goed nieuws dat de functie er snel aan komt.

Vermoedelijk gaat Apple Haptic Touch de komende maanden nóg verder uitbreiden. Enkele functies zoals Peek en Pop en de Quick Actions op de appicoontjes komen waarschijnlijk niet terug, omdat een long-prees daar al vaak een andere functie heeft. iOS 12.1.1 bevat naast deze uitbreiding ook nog verbeteringen voor FaceTime. Zo gaat het draaien van de camera weer makkelijker en keren de Live Photos in FaceTime terug. We verwachten iOS 12.1.1 ergens de komende weken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2018, 15:38
Via Via 9to5Mac
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen haptic touch, ios 12, iPhone XR
Device iPhone XR

Actuele iPhone XR deals

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.