IKEA Tradfri rolgordijn

Tradfri-rolgordijn van IKEA gaat minstens 99 euro kosten

IKEA werkt aan Tradfri-rolgordijnen met HomeKit, die volgend jaar op de markt moeten komen. Nu is er meer bekend over de prijs van de Fyrtur en Kadrilj rolgordijnen: ze gaan minstens 99 euro kosten.

Prijs van IKEA Fyrtur en Kadrilj rolgordijnen bekend

IKEA is van plan om twee typen rolgordijnen op de markt te brengen: lichtdoorlatend en niet-lichtdoorlatend. In het Nederlandse In Store-systeem van IKEA is nu meer informatie gevonden over de IKEA Kadrilj, de variant met lichtdoorlatende stof. Deze zal in vijf formaten verkrijgbaar zijn, te beginnen bij 99 euro. Daarna loopt het instappen van 10 euro op tot 139 euro. De exacte afmetingen zijn nog niet bekend, maar je hebt nu in ieder geval een indruk hoeveel je kwijt zult zijn aan deze op afstand bedienbare rolgordijnen, waarvan IKEA heeft aangegeven dat ze met HomeKit zullen werken.


Volgens eerdere berichten gaan de rolgordijnen in februari 2019 in de verkoop. De variant Fyrtur is niet-lichtdoorlatend. Beide varianten zijn met de Tradfri-afstandsbediening aan te sturen, maar ook via een app.

IKEA Tradfri rolgordijn

Daarnaast zijn de gordijnen waarschijnlijk ook met Amazon Alexa en Google Assistent aan te knopen, zodat je ze kunt meenemen in allerlei routines.

IKEA heeft een collectie slimme lampen onder de naam Tradfri, die met HomeKit samenwerken. Maar dat geldt niet voor alle accessoires. Zo verscheen er onlangs een slimme stekker van Tradfri die wel met een afstandsbediening en de Tradfri-app werkt, maar nog niet met HomeKit. IKEA zou in oktober een update uitbrengen met HomeKit-functionaliteit, maar dat bleek ingewikkelder dan gepland en de update is dan ook uitgesteld.

Of de rolgordijnen meteen geschikt zijn voor HomeKit, is dan ook nog even de vraag. Het is altijd mogelijk dat IKEA de ondersteuning pas later toevoegt of tegen obstakels aanloopt, waardoor ze van ondersteuning afzien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2018, 20:40
Categorie Accessoires
Onderwerpen ikea, woning
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.