iCloud fotos website

Handmatig foto’s uploaden naar iCloud.com nu mogelijk

Bij iCloud.com kun je nu handmatig foto's uploaden, die vervolgens gesynchroniseerd worden met de Foto's app op iPhone en iPad.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

icloud-fotosNa twee weken testen met ontwikkelaars is het nu beschikbaar voor iedereen: het handmatig uploaden van foto’s naar iCloud.com. Voorheen kon je foto’s op iCloud wel bekijken en wissen, maar niet uploaden.

In iCloud.com is een nieuwe toolbar aanwezig, waarmee je het uploaden kunt starten. Het is geschikt voor JPG; andere fotoformaten worden niet ondersteund, dus geen PNG of videoformaten zoals MOV, AVI en MP4. Zodra je een foto uploadt naar de site wordt deze automatisch gesynchroniseerd met je iPhone en iPad. Andersom werkte natuurlijk al: als je foto’s met de iPhone of iPad maakt, worden die ook doorgestuurd naar de iCloud Fotobibliotheek. Je kunt de foto’s bekijken via de Foto’s-app op iPhone en iPad, maar nog niet via een aparte app op de Mac. Die komt pas in de loop van 2015.

De iCloud Fotobibliotheek ging van start in iOS 8.1. Het verschil met de vroegere fotofunctie in iCloud is dat niet de meest recente duizend foto’s of de foto’s van de afgelopen dagen worden opgeslagen, maar alle foto’s die je maakt. Daardoor is de gratis opslagruimte van 5GB, sneller vol dan voorheen. Je kunt bij Apple extra opslagruimte bijkopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2014, 13:23
Categorie Diensten
Onderwerpen foto, icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.