Chipset in iPhone 6 kan 4K video afspelen

De A8-chipset in de iPhone 6 (Plus) kan 4K video afspelen. Er is alleen één probleem om ervan te kunnen genieten: het scherm van de iPhone 6 kan de 4K-resolutie nog niet aan. Een nieuwe Apple TV zou uitkomst bieden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

a8 chip iphoneDe A8-chipset in de nieuwste iPhones is in staat om 4K video af te spelen. Dat maakt het in de toekomst mogelijk om ultra high definition-beelden via een Apple TV af te spelen. Apple zou daarvoor wel een nieuw model Apple TV moeten uitbrengen, die voorzien is van een soortgelijke chip. Tijdens het testen van een app om video’s te converteren ontdekte ontwikkelaar Softorino dat de A8-chipset in staat is om 4K-video’s op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus af te spelen. Het gaat voorlopig om een technische ontdekking, waar je praktisch gezien nog niet zoveel aan hebt. De schermen van de iPhone 6-modellen hebben namelijk niet de benodigde pixeldichtheid om die 4K-beelden goed af te spelen.

Voor 4K heb je een scherm nodig van 3840 x 2160 pixels en de schermen van de beide iPhones komen daar nog niet in de buurt. Het 4,7-inch scherm van de iPhone 6 heeft een resolutie van 1334 x 750 pixels en de 5,5-inch variant heeft 1920 x 1080 pixels op het scherm. Dat is voldoende voor full HD, maar te weinig voor ultra high definition. Zou je de video’s toch afspelen op een iPhone-scherm, dan gaat er veel detail verloren. Maar het biedt wel mooie toekomstperspectieven wat er binnenkort mogelijk is, bijvoorbeeld de content afspelen op een Apple TV.

De huidige Apple TV kan 1080p HD-beelden aan en draait nog op Apple’s A5-chipset van een paar iPhone-generaties terug. Het is hoog tijd dat er een nieuwe Apple TV komt op basis van de A8-chip. De Apple TV wordt dan een 4K-contentserver, mits er voldoende opslagruimte aan gekoppeld kan worden. Dat het mogelijk is om 4K-content ook streaming aan te bieden, blijkt uit de activiteiten van Netflix, die de bestaande infrastructuur gebruikt voor Netflix 4K. Zelf heeft Apple al een Content Delivery Network opgetuigd, waarmee ze iOS-updates sneller kunnen distribueren. Je hoeft dan niet meer zolang te wachten als er een iOS 8-update beschikbaar is.

Met de iPhone 6 kun je trouwens al 4K video’s schieten, als je maar de juiste app hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2014, 13:23
Categorie iDevices
Onderwerpen 4k, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.