iculture-vandaag
iCulture Vandaag
iphone-6-modellen

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 21 november 2014

Vandaag op iCulture: waarom hebben veel Nederlandse partijen hun apps nog niet aangepast voor de iPhone 6 - en wat is Dubsmash?

iPhone 6 Plus handenDé vraag waar we vandaag het antwoord op gingen zoeken, is in hoeverre appmakers al klaar zijn met aanpassingen voor de iPhone 6. De iPhones met grotere schermen zijn nu ruim twee maanden op de markt en we worden bij iCulture dagelijks gebombardeerd door nieuwtjes van appmakers die hun apps hebben aangepakt. Maar nog niet voor alle Nederlandse partijen is dat het geval. Daarom belden we ze op: waarom hebben ze hun app nog niet aangepast en waarom niet? Sommige bedrijven hebben een goede reden (geen budget, te druk) terwijl andere bedrijven er wat ambivalenter tegenaan kijken. Oh, en we keken ook nog naar de nieuwste hit onder Nederlandse gebruikers: Dubsmash.

Alleen op iCulture

Nieuws

Apps

Rubrieken

  • Nog net voor het weekend nog een paar sterke koopjes in iCulture Deals.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Minuum review keyboard Nederlandse vlag

  • De gezondheidsapp van Withings heeft een nieuw vormgegeven leaderboards gekregen waarop je misschien wel meer wordt uitgedaagd om tegen vrienden te sporten. De plus-knop werd herzien en is nu hét startpunt voor alles wat je invoert in de app.
  • Podio dacht: een projectmanagementapp kan niet zonder CRM. Daarom kan je nu zelf (klanten)contacten invoeren in de app. Ook kan je pagina’s vanuit Safari delen naar Podio.
  • Heeft je trein vertraging? Deze app met logische naam laat het zien in de app, maar ook in een widget. Handig als je vaak een vast traject rijdt, maar de app wil het wat ons betreft iets te frivool aankleden met zijn ‘rad van fortuin’.
  • (afgebeeld) Het kleine toetsenbord waarop je ook Nederlands kan schrijven, is voorzien van emoji, meer kleurenthema’s en leert meer.
  • Speel de game 2048 in een widget. Het is onbegrijpelijk dat Apple dit goedkeurt en tegelijk apps zoals Neato wil verbannen.
  • Terug in de App Store en aangepast voor iOS 8 een breedbeeldschermen.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2014, 22:43
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.