GotchApp screenshot featured

GotchApp: dit virtuele spionagespel speel je op straat

GotchApp is een virtueel spionage spel, dat je via je iPhone speelt in de echte wereld. Ga de straat op en zet de jacht in op andere spionnen om zoveel mogelijk punten te verdienen.

GotchApp screenshotBen je uitgekeken op je videogames en wil je wel eens wat anders dan altijd maar op de bank hangen? Dan is GotchApp misschien iets voor jou. Met de app, die door Nederlanders is bedacht en ontwikkeld, verandert de echte wereld in een virtueel spionagespel dat je kunt spelen met vrienden. Door de straat op te gaan zet je de jacht in op andere spionnen, verzamel je checkpoints en zogenaamde spydrones om zoveel mogelijk punten te verdienen. Let wel op, dat een ander je niet eerst vindt.


Om GotchApp te spelen, zul je dus daadwerkelijk naar buiten moeten. De spionagegame werkt via GPS en laat op je iPhone de kaart zien, waar je je op dat moment bevindt. Op deze kaart zijn ook checkpoints, spydrones en andere spelers te zien, allemaal voorzien van een eigen symbool. Kom je dicht in de buurt van een symbool, dan kun je hierop drukken. In het spel wordt dit taggen genoemd.

De checkpoints zijn op vaste plaatsen te vinden, zoals op een plein of in een gewone straat. Ze geven je de mogelijkheid om power-ups te verdienen. Deze zorgen er bijvoorbeeld voor dat je tijdelijk onzichtbaar wordt op de kaart of informatie krijgt over de spion(nen) die jou moeten vinden. Daarnaast zijn er de spydrones, die over de kaart bewegen en munten en ervaringspunten (XP) opleveren. Lukt het je om in de buurt te komen van een andere speler en hem of haar te taggen, dan levert dit ook XP op. Weten zij jou eerder te vinden, verlies je een leven. Met de munten die je in het spel verdient kun je extra levens of power-ups kopen.

Je kunt GotchApp overal spelen, maar daarvoor heb je wel vrienden of andere spelers nodig. Wil je met een eigen groep vrienden een spionage avontuur aangaan, kun je ze in de app uitnodigen voor een toernooi. Zij moeten dan binnen een straal van 150 meter zijn om het spel te kunnen starten. Uiteindelijk draait alles om het behalen van zoveel mogelijk XP, zodat je bovenaan komt de staan in de ranglijst. Een vast begin en einde heeft de game dus niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.