iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Flickr, Grim Fandango, Summarise en meer

Deze week in de App Gemist: oerklassieker Grim Fandango, de voorleeswekker Summarise, een grote update voor Flickr en nog veel meer apps.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoIeder weekend kijken we nog eens rustig naar alle apps die de afgelopen week zijn besproken op iCulture. Zo zie je in één oogopslag welke apps je zelf nog moet installeren, of welke kritische reviews je zeker nog even moet doorlezen. Met deze week de terugkeer van een oude bekende uit iOS 6, een wekker die nieuwsberichten voorleest, grote updates voor Flickr en Droplr en nog veel meer.

Addapp

Inmiddels verzamel je gezondheidsdata met apps van Fitbit, Nike, Runkeeper en Apple zelf. Maar wat wil je nou precies met deze gegevens doen? Daar wil de nieuwe tracking-app Addapp antwoord op geven. In Addapp verzamel je informatie uit de genoemde apps, waarna je suggesties krijgt over hoe je jouw gezondheid kunt verbeteren. Moet je meer gaan hardlopen? Of vaker de trap nemen? Lees onze review van Addapp.

SOS-ALARM

Deze week was er de nodige verwarring over de iOS-app SOS-ALARM. De makers van de app stelden dat SOS-ALARM is gekoppeld aan de officiële meldkamers van 112, waardoor noodmeldingen direct naar nooddiensten werden verstuurd. Later bleek dat de app onofficieel is en dat je hooguit een telefoontje kunt plegen. Wel kun je 32.000 artsen en BHV’ers binnen een kilometer van jou om hulp vragen. Handig, maar in noodgevallen kun je beter eerst 112 bellen. Lees ons artikel over SOS-ARLARM.

Summarise

Geen zin om ‘s ochtends alle berichtjes op je iPhone te lezen? De nieuwe wekker-app Summarise leest alles direct voor je op zodra je wakker wordt, zodat je niet langer naar het felle iPhone-scherm in het donker kijkt. Daarbij worden de weersverwachting, nieuwe e-mails en het nieuws allemaal voor je opgelezen. Lees ons artikel over Summarise.

Flickr

Een grote update voor Flickr deze week. De app is gestoken in een compleet nieuw jasje, waardoor de foto-app er nog meer uitziet als Apple’s eigen Foto’s-app. Dat niet alleen: het is voortaan ook mogelijk om alle iPhone-foto’s automatisch naar Flickr te uploaden. Hierdoor heb je ook zonder iCloud een backup van je afbeeldingen. Lees ons artikel over Flickr.

Ping

Met de Mac-app Ping kun je een subtiele notificatie naar je collega’s sturen. Hierbij worden alle Macs op hetzelfde netwerk automatisch gedetecteerd. De notificatie is bedoeld als een simpele manier om de ander aan te spreken, zonder enige informatie. Een handige manier om iemands hulp te vragen zonder hem of haar te storen. Lees ons artikel over Ping.

Grim Fandango

Klassieke pc-gamers hadden deze week reden voor een feestje: Grim Fandango is eindelijk ook op de iPhone en iPad te spelen. Deze game verscheen voor het eerst in 1998 en wordt sindsdien gezien als één van de beste spellen in zijn soort. Je kruipt in deze game in de, uhh, ‘huid’ van Manny Calavera, een reisagent in het Mexicaanse Land der Doden. Een avontuur dat al snel verandert in een film noir. Lees ons artikel over Grim Fandango.

Linqapp

Wilde je vroeger een taal leren, dan moest je het doen met studieboeken of een geschoolde docent om je p gang te helpen. Inmiddels is het gelukkig een stuk makkelijker. Door de juiste app te downloaden kun je namelijk al in de slag. Eén van de apps die je hierbij wil helpen is Linqapp, een sociaal netwerk waarmee je om hulp kunt vragen bij taalproblemen. Lees ons artikel over Linqapp.

Postpone Pixel

Het nieuwe Postpone Pixel is een bijzondere mailapplicatie. Hiermee kun je namelijk foto’s e-mailen, die niet direct bij de afzender arriveren. In plaats daarvan stuur je de foto’s naar de toekomst, waardoor de ontvangers ze pas over een uur, een dag, een week of zelfs een maand of jaar ontvangt. Lees ons artikel over Postpone Pixel.

Classic Notes 2007

Mis jij de oude dagen van iOS 6 nog steeds? Verlang je iedere dag naar de stiksels, het vilt en de papiertjes van de oude iPhone-interface. Dan hebben we goed nieuws voor je: met de iPhone-app Classic Notes 2007 kun je deze oude tijden helemaal opnieuw beleven. Deze ‘nieuwe’ notitie-app ziet er namelijk precies hetzelfde uit als Apple’s oude applicatie. Inclusief het gelige lijntjespapier. Lees ons artikel over Classic Notes 2007.

Intugame VR

Met de iPhone-app Intugame VR kun je virtual reality-games op de pc spelen met behulp van de iPhone. Daarvoor wordt slim gebruikgemaakt van draadloze connecties. Het beeld van de pc wordt naar de iPhone gestreamd, terwijl je hoofdbewegingen door de iPhone-sensoren terug worden verzonden naar de computer. Een vr-bril zoals Google Cardboard is hiervoor wel nodig. Lees ons artikel over Intugame VR.

Droplr 4.0

De bestandendeler Droplr is in de nieuwste 4.0-update volledig op de schop gegaan. Niet langer is de app betaald – in plaats daarvan kun je hem gratis downloaden. Gedeelde bestanden zijn nu maar een week beschikbaar, wat betekent dat je moet betalen als je de data langer wil delen met anderen. Daarnaast ondersteunt de app nu een handige iOS 8-extensie om snel bijvoorbeeld een foto mee te uploaden. Lees ons artikel over Droplr.

The Best Song

Deze keer geen foto’s van mannen of vrouwen die een date zoeken, maar albumhoezen van muziek die je naar links of rechts veegt. Gratis muziekapp The Best Song laat je op Tinder-achtige manier nieuwe muziek ontdekken. Door je favoriete genres te kiezen geeft de app je suggesties op basis van je eigen muzikale voorkeur. Daarnaast kun je ook playlists aanmaken, bekijken en delen naar Spotify. Lees ons artikel over The Best Song

Amphetamine

De Mac wil na een tijdje hard werken ook wel even rust. In de instellingen van de Mac kun je aangeven wanneer de iMac of MacBook in energiestand gaat om batterij te besparen. Toch kan dit soms ook storend zijn, wanneer je bijvoorbeeld werkt aan belangrijke projecten of een film kijkt en liever niet onderbroken wilt worden. Met de app Amphetamine kun je eenvoudig zelf bepalen wanneer je Mac wakker moet blijven of in ruststand mag gaan. Lees ons artikel over Amphetamine.

GotchApp

Een spionagespel, dat gewoon in Nederland is gemaakt. GotchApp probeert je de straat op te krijgen. Je loopt door straten en over pleinen, waarbij je probeert om de andere spionnen te slim af te zijn. Deze game speel je met een groep vrienden. Probeer anderen te taggen, voordat ze jou hebben ontdekt. Er zijn ook spydrones die over de kaart bewegen. Je kunt er munten en ervaringspunten mee verdienen. Buitenspelen, leuk voor kinderen en voor volwassenen! – Lees ons artikel over GotchApp

Legend of Grimrock

Vroeger waren rollenspellen een stuk simpeler. Je bestuurde een groep avonturiers, die langzaamaan de kerker verkenden waarin ze zaten opgesloten. Het nieuwe Legend of Grimrock voor de iPad doet keihard zijn best om die oude tijden te doen herleven. De game verscheen eigenlijk al in 2012, maar was toen alleen te spelen op Windows, Mac en Linux. Nu dus ook op de iPad. – Lees onze review van Legend of Grimrock.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2015, 17:06
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.