itunes-muziek

‘Apple’s nieuwe muziekdienst krijgt beperkt aanbod van gratis muziek’

Apple zou bij de nieuwe streaming muziekdienst plannen hebben om ook gratis (proef)abonnementen aan te bieden, om nieuwe klanten te lokken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple’s streaming muziekdienst biedt een beperkte hoeveelheid gratis nummers. De hoeveelheid is alleen wel een stuk minder dan wat je bij Spotify krijgt. Dat blijkt uit nieuwe informatie van Re/code. Eerdere geruchten wekten de indruk dat Apple helemaal geen muziek gratis zou geven. Apple onderzoekt momenteel meerdere abonnementsmodellen, waaronder een aantal gratis opties zodat mensen de overstap durven te maken. De gratis proefperiode kan variëren van 1 tot 3 maanden. Alles hangt af van de onderhandelingen met de platenmaatschappijen.

itunes-muziek

Er worden nog andere modellen onderzocht. Zo zou Apple mensen de mogelijkheid kunnen bieden om een aantal gratis nummers te uploaden, ook zonder abonnement. Bij SoundCloud is zoiets al mogelijk. Vergeleken met Spotify zal het aanbod bij Apple wel iets magerder zijn. Bij Spotify kun je ook bij een gratis abonnement onbeperkt streamen (maar je mag niet zelf nummers kiezen). Apple zou zoiets niet van plan zijn. Wat ze wel in de pijplijn hebben, is een vernieuwde versie van iTunes Radio, de radiodienst die in Nederland nog steeds niet van start is gegaan. iTunes Radio zou menselijker worden, waarbij aanbevelingen niet door een computer maar door echte mensen worden gedaan. Wellicht houdt dit verband met de BBC-radioproducers die Apple onlangs heeft aangenomen. Apple haalde vlak daarvoor ook al BBC-radiomaker Zane Lowe in huis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2015, 12:35
Categorie Diensten
Onderwerpen beats, muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.