Google/Motorola klaagt Apple aan over Siri, locatieherinneringen en meer

Google/Motorola heeft Apple aangeklaagd bij de ITC over gebruik van Siri-spraakherkenning, locatie-notificaties en meer. Het gaat om zeven patenten.

google motorola appleGoogle’s nieuwe bedrijfonderdeel Motorola Mobility heeft een claim neergelegd bij de International Trade Commission (ITC). Ze beweren dat Apple zeven patenten overtreedt met de iPhone, iPad, iPod touch en mogelijk ook de Mac. De inzet van de klacht is een importverbod op producten die overzee worden gemaakt. Bij alle iOS-producten is dat het geval.

De patenten waarom het draait omvatten de Siri-spraakherkenning, locatiegebaseerde herinneringen, push-notificaties bij e-mail en het afspelen van media op telefoons. Apple spande eerder een zaak aan tegen Motorola, waarbij het om vier patenten draaide. Die zaak werd afgewezen door de rechter, wegens niet-overtuigende argumenten.

De timing van deze nieuwe aanklacht is slim gekozen: Apple en Samsung hebben in de rechtszaak in Californië net hun verdediging afgerond. Gisteren mochten beide bedrijven de laatste opmerkingen maken, waarna de jury komende week in beraad gaat.

Meer info: Bloomberg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2012, 10:51
Categorie Apple
Onderwerpen apple, google, motorola, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.