iOS 6 heeft 260 lettertypes, nieuwkomer is Avenir Next

iOS Fonts is een website waar je alle 260 lettertypes van de iPhone kunt bekijken. Avenir is nieuw toegevoegd in 24 varianten en wordt gebruikt in de i

ios-fontsIn de huidige beta van iOS 6 zijn 260 lettertypes te vinden, die je onder andere in de notitie-app kunt gebruiken. Ontwikkelaars kunnen ze ook gebruiken in hun apps. De website iOSFonts.com is een plek waar je al die lettertypes bij elkaar ziet. Je kunt daarin ook zien dat er in iOS 4.x toch al 159 lettertypes beschikbaar waren. In iOS 5.x steeg dat naar 219 om uiteindelijk op het huidige aantal van 260 uit te komen. Althans, als je ontwikkelaar bent en al overgestapt bent naar iOS 6.

Het hoge aantal lijkt meer dan het is, want sommige lettertypes komen meermaals voor: zo zijn er twaalf varianten op Avenir Next en nog eens twaalf varianten van Avenir Next Condensed. Avenir is trouwens een totale nieuwkomer, die Apple in de eigen kaartenapp gaat gebruiken. Het immer populaire Helvetica Neue is er ook in twaalf varianten, terwijl Apple’s viltstiftlettertype MarkerFelt er in maar twee varianten is: Thin en Wide.

De twee standaardlettertypes van de concurrentie (Roboto voor Android en Segoe voor Windows Phone) komen niet in iOS voor. Het meest krullerig? Zapfino. Leuk voor een menukaart of onderschrift, niet om een langere tekst mee te schrijven. Je kunt ook zelf je tekst invoeren en kijken hoe het eruit ziet in het betreffende lettertype. Maar gek genoeg werkt dat alleen bij de lettertypes uit iOS 5 en niet die van iOS 6.

Meer info: iOSFonts.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2012, 9:02
Categorie iOS
Onderwerpen ios 6, lettertype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.