iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Stemwijzer App, Confessiondolls, *bliep en meer

Deze week in de iPhone App Gemist op iPhoneclub.nl: Blog.nl heeft een nieuwsapplicatie uitgebracht, Confessiondolls is een creepy Nederlandse app die je geheimen laat biechten en nog veel meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Rewember bladeren door archiefElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dagelijks de beste eruit. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week kun je kijken welke Nederlandse politieke partij je stemt verdient in de Stemwijzer App en is er een behoorlijk creepy Nederlandse app uitgekomen waarin je geheimen deelt: Confessiondolls.


AG Stemwijzer App iPhoneStemwijzer App – De Olympische Spelen zijn achter de rug en met nog een maand tot de nieuwe verkiezingen in Nederland, mag je er vanuit gaan dat de media het de komende tijd over niets anders heeft dan die verkiezingen. Geheel in lijn daarmee is de officiële Stemwijzer App uitgebracht. Die legt je dertig vragen voor, waarna je eigenhandig aangeeft aan welke onderwerpen je extra zwaar tilt. Je antwoorden en voorkeuren worden dan verwerkt tot een stemadvies.
Downloaden: Stemwijzer App (gratis)

AG Hero Button iPhoneHero Button – Het nadeel van Siri is dat het alleen werkt als je een zoekvraag invoert. Wil je weten wanneer Green Day in jouw stad komt optreden, dan kun je dat opvragen. Maar Siri onthoudt niet je voorkeur voor deze band en waarschuwt niet op een later moment als er nieuwe optredens zijn aangekondigd. De app Hero Button doet dat wel.
Downloaden: Hero Button (gratis)

AG Toogethr iPhone iPod touchToogethr – Er is een theorie die stelt dat sommige dingen met meerdere tegelijk komen omdat de tijdsgeest ervoor zorgt dat het bijna niet anders kan. Je zou hem kunnen loslaten op carpool-apps voor de iPhone, waarbij in een half jaar tijd opeens een stevige keuze uit is. ANWB verstevigde zijn Samenrijden-dienst met de app ANWB Onderweg, Ride Here Right Now helpt mensen gezamenlijk naar festivals te reizen en CoCar vormt een alternatief voor de ANWB-toepassing. Het Nederlandse Toogethr is voorzien van een update die de app de handigste van het stel maakt.
Downloaden: Toogethr (gratis)

AG Drash iPhone iPod touchDrash – Drash is een van oorsprong Belgische app, die in één oogopslag laat zien of er regen aankomt. De app is alleen in Nederland, België en Luxemburg beschikbaar en maakt gebruik van de gegevens van Buienradar.nl. Elke 5 minuten worden de gegevens opnieuw opgehaald. Ook ververst de inhoud van de app automatisch als je positie wijzigt, of wanneer je handmatig aangeeft dat je wilt verversen. Hoe hoger het percentage, hoe groter de kans dat het zal gaan regenen.
Downloaden: Drash (gratis)

AG The Last Shot iPhoneThe Last Shot – Vanaf iOS 5 is het kinderlijk eenvoudig een foto meteen te uploaden naar Twitter zonder er verder omkijken naar te hebben, rechtstreeks vanuit het fotoalbum. Vanaf iOS 6 gaat het net zo simpel op Facebook, maar daarmee zijn nog niet alle grote platformen gedekt. De eenvoudige iPhone-app The Last Shot heeft er iets op verzonnen: het pakt automatisch de laatste foto uit je fotoalbum, je schrijft er een korte omschrijving bij en je hoeft de diensten maar aan te tikken en hij uploadt ze naar je Twitter, Facebook, Flickr, Tumblr, Posterous, Dropbox of e-mail.
Downloaden: The Last Shot (gratis)

AG Confessiondolls iPhone iPod touchConfessiondolls – ‘Vertel ons je geheimen, wij zijn gespecialiseerd in luisteren’. De intentie van de Nederlandse applicatie Confessiondolls doet op zijn minst even de wenkbrauwen fronzen. De app nodigt met name meiden en vrouwen uit tot het delen van hun geheimen, die ze vervolgens anoniem wereldkundig kunnen maken. In een duistere en mysterieuze setting worden de verhalen gepresenteerd aan de hand van Confessiondolls: poppen die door de geheimendelers zelf zijn aangemaakt. Vervolgens kan iedereen het geheim delen op Facebook.
Downloaden: Confessiondolls (gratis)

AG 5Fav iPhone iPod touch5Fav – Vijf apps die je favoriet. Vijf apps waar je het liefst al je vrienden toe aanzet om te gebruiken. Het principe van 5fav kan amper eenvoudiger, en daarmee vormt de app een groot contrast in vergelijking met eerder uitgebrachte applicaties waarmee je met anderen kan delen welke iPhone-apps je graag gebruikt. Als je een account hebt aangemaakt in de app of de toepassing hebt gekoppeld aan Facebook, zie je ook de aanraders van je vrienden die 5fav gebruiken.
Downloaden: 5Fav (gratis)

AG Vodio iPhone iPod touchVodio – Een halfjaar geleden verscheen Vodio op de iPad. Het probeerde zich van bestaande video-ontdekdiensten zoals Watchup en Showyou te onderscheiden, door vooral video’s van sociale media te tonen. Op de iPad werden al meer dan 250.000 downloads geteld en werden meer dan 2 miljoen video’s afgespeeld. Nu is er ook een iPhone-app van het Israelische bedrijf. Die geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit vijf categorieën: sport, technologie, nieuws, comedy en virale video’s.
Downloaden: Vodio (gratis)

AG AppFlow iPhone iPod touchAppFlow – Je kan natuurlijk simpel vijf apps op een rij zetten en die delen met je beste vrienden, maar je kan er ook iets meer moeite in steken. AppFlow is een nieuwe applicatie waarin je lijstjes aanmaakt van apps die je aanraadt binnen een bepaald kader. Gespecialiseerd in apps over babyvoeding? Zet ze op een rij, geef per stuk een korte omschrijving en deel je kennis met de hele wereld. AppFlow giet het ‘crowdsourced app ontdekken’ in een prachtige interface.
Downloaden: AppFlow (gratis)

AG Carpooltaxi iPhone iPod touchCarpooltaxi – Digitaal liften en carpoolen: ineens is het een ‘ding’ op de iPhone in Nederland. Na ANWB Samenrijden, het Belgische CoCar en het maandag beschreven en zeer goed bevonden Toogethr, is er nu weer een nieuwe Nederlandse applicatie in dit kader: Carpooltaxi. De app die in Nederland en België werkt, laat je op ritten zoeken en ritten aanbieden, waarbij je meteen een prijs kan aangeven waar de ander mee akkoord moet gaan. De app gaat binnenkort nog volledig op de schop, laat ontwikkelaar Marco Vlaskamp van Quickwins weten.
Downloaden: Carpooltaxi (gratis)

AG Ik speel ook iPhone iPod touchIk speel ook – De app Ik speel ook is niet afkomstig van een overheidsinstantie en behoort niet tot een groter project om kinderen weer aan het bewegen te krijgen omdat er steeds meer sprake is van zwaarlijvigheid onder de doelgroep. Wat het wel is? Een app van Jos Dohle waarin hij 32 spellen die je buiten kunt spelen, op een rij zet en uitlegt. Het traditionele vermaak is opgedeeld in de categorieën balspelen, tikkertje, groepsspel en overige spellen. Eerder verscheen het pakket al als kaartspel bij 1500 basisscholen in Nederland en België.
Downloaden: Ik speel ook (€0,79)

AG Blog.nl iPhoneBlog.nl – Het doorgewinterde Nederlandse blogplatform Blog.nl heeft een nieuwe app voor de iPhone uitgebracht. Daarin zijn de laatste berichten van de verschillende sites in het netwerk te lezen. De simpele app schaart haar sites onder meerdere verzamelrubrieken, zoals beauty & gezondheid, entertainment, food & shoppen, lifestyle, seks & relaties en sport. Onder elk bericht zie je het aantal reacties aangegeven staan en kan je zelf een reactie achterlaten zonder daarvoor een account aan te maken.
Downloaden: Blog.nl (gratis)

AG Bliep iPhone iPod touch*bliep – Prepaid-provider *bliep heeft een officiële iPhone-app uitgebracht. Vanuit deze applicatie kun je onder andere je tegoed bekijken, je tarief veranderen of je prepaidtegoed opwaarderen. Daarnaast biedt de app toegang tot je belgeschiedenis en kun je de handtekening onder sms-berichten veranderen. *bliep is een virtuele telecomprovider die gebruikmaakt van het netwerk van T-Mobile, waarmee je voor 50 cent een dag lang kunt internetten.
Downloaden: *bliep (gratis)

AG Gliph iPhone iPod touchGliph – Door je adresboek erbij te pakken kunnen apps zoals WhatsApp in één keer zien welke vrienden ook gebruik van een app maken. Dat is hartstikke handig, maar lang niet iedereen is even blij dat er zo vrij wordt omgegaan met dergelijke privé-gegevens. Sommige mensen willen liever niet gevonden worden binnen de app. Gliph biedt een alternatief, dat zich volledig richt op de privacy van de gebruiker. Je maakt een zeer moeilijk te achterhalen gebruikersnaam aan, waarna je per nieuwe connectie aangeeft hoeveel je precies aan de ander wil laten weten. De app laat je na een nieuwe update ook e-mailadressen maken die je kunt gebruiken om te registreren op websites, zodat ze jouw normale adres niet in handen krijgen.
Downloaden: Gliph (gratis)

AG Withings iPhone iPod touchWithings Health Companion – Withings staat bekend om de Wi-Fi-weegschaal die ze op de markt brengen. Je hoeft ‘s ochtends alleen maar op de weegschaal te gaan staan (wat je toch al gewend was) en de weegschaal stuurt de meting draadloos naar je online account. Via een iPhone-app lees je vervolgens de metingen af. Nu heeft Withings weer iets nieuws: de gezondheidsapp Withings Health Companion die de metingen van meerdere apparaten samenbrengt.
Downloaden: Withings Health Companion (gratis)

AG Rewember iPhone iPod touchRewember – Een leuk app-idee dat we nog niet eerder hebben gezien. Rewember klopt aan bij het fotoalbum op je iPhone en kijkt op welke dagen je foto’s hebt genomen. Vervolgens zorgt de app ervoor dat je de dag of in ieder geval de periode om de foto heen beter kan herinneren. Het haalt nieuws-berichten van die dag op, bekijkt wat de hits waren en als je er toestemming voor geeft, laadt het ook je Facebook-berichten van die dag in.
Downloaden: Rewember (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.