Google verbetert mobiele homepage met zijbalk

De mobiele website van Google heeft een nieuw uiterlijk. Google zoeken heeft een menu in de zijbalk, waarmee je toegang krijgt tot alle mobiele Google-diensten.

google mobile homepageAfgelopen augustus liet Google een vernieuwde zoekapp voor iOS zien. Daar in was ook Google Now geïntegreerd, een digitale assistent. Inmiddels is het een paar maanden later en is de app nog steeds niet goedgekeurd. Toch gaat Google gewoon door met het aanpassen van de mobiele zoekmogelijkheden. De nieuwste verbetering is een redesign van de mobiele zoekpagina. In plaats van tabbladen bovenin het scherm (die eigenlijk niet goed pasten bij Google’s gewoonte om alles zo kaal mogelijk te houden), is er nu een knop. Linksboven vind je drie liggende streepjes die je toegang geven tot een menu met allerlei andere Google-diensten. Bovenaan het zoekscherm zie je alleen nog de mogelijkheden om op het web en naar afbeeldingen te zoeken.

De nieuwe indeling maakt het terugvinden van minder gangbare Google-diensten een stuk makkelijker. Mocht je toch nog niet kunnen vinden wat je zoekt, dan kun je onderaan de lijst op ‘Alle producten’ tappen. Er verschijnt dan een overzicht met icoontjes van 15 diensten.

Het navigatiemenu heeft als bijzonderheid dat het onafhankelijk van de rest van de pagina kan scrollen, zodat de content die je gezocht hebt nog steeds in beeld blijft. Ben je ingelogd, dan verschijnt je Google+ profiel rechtsboven. Vanaf het mobiele scherm kun je snel iets op Google+ posten. Op de iPad ziet de tabletweergave van de Google-homepager er nog steeds hetzelfde uit. Ga naar www.google.com om het zelf te bekijken. Afgelopen augustus kreeg het mobiel zoeken via Google ook al wat nieuwe functies, zoals een mooi overzicht bij het zoeken naar weersinformatie. Eén van onze lezers reageerde toen: “Ik blijf die kleine knopjes (Google, Afbeeldingen, Plaatsen, enz.) bovenin maar irritant vinden.” Dat probleem is met deze nieuwe interface nu opgelost.

Via: 9to5Google

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 10:33
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen google, iPhoneclub, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.