Google-telefoon al in handen van medewerkers, waardig alternatief voor de iPhone?

De Google Phone is al in handen van medewerkers, zo blijkt uit berichten op Twitter. De telefoon is platter dan de iPhone, heeft een snelle Snapdragon-processor, speech-to-text en een OLED-scherm aan de buitenkant. Het toestel is gemaakt door HTC.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

android en iphoneSinds afgelopen nacht zijn er op Twitter berichten te vinden van Google-medewerkers, die een nieuwe Android-telefoon in handen hebben gekregen. De telefoons werden uitgedeeld op een bedrijfsevenement van Google. Op Google’s officiële mobiele blog wordt bevestigd dat er een product uit Google’s Mobile Labs circuleert.

Het gaat om “innovatieve hardware van een partner met daarop de Android-software, om te experimenteren met nieuwe mobiele features en mogelijkheden”. Google-medewerkers over de hele wereld hebben het toestel in handen gekregen. Het zou gaan om een toestel dat dunner is dan de iPhone, gemaakt door HTC maar met een hoop aanpassingen en toevoegingen van Google zelf. De Google-telefoon lijkt daarmee realiteit te worden.

Het gaat om meer dan zomaar een nieuwe Android-telefoon, die Google als kerstkado aan de medewerkers geeft. Het toestel is voorzien van een Google-logo en zal door Google worden verkocht als simlockvrije telefoon. Het plan is om deze telefoon rechtstreeks aan het publiek en via retailers te verkopen, buiten de mobiele operators om. Volgens TechCrunch was het oorspronkelijke plan om het toestel al voor de kerstdagen in de winkel te hebben, maar die plannen zijn verschoven naar begin 2010.

Google verkoopt al twee telefoons aan ontwikkelaars: de Android Developer Phone 1 (HTC Dream/G1) en de Android Developer Phone 2 (HTC Magic). Daarvoor zul je wel eerst voor €25 een developeraccount moeten afsluiten. Het nieuwe toestel is gericht op het algemene publiek. Volgens TechCrunch gaat het toestel de Google Phone heten en komt het begin januari 2010 in de winkel. Als besturingssysteem is Android 2.1 voorgeïnstalleerd. Volgens de eerste berichten is de telefoon zeer snel. Binnenin is een Snapdragon-processor aanwezig en aan de buitenkant zit een OLED-scherm met hoge resolutie. Een toetsenbord ontbreekt. Er zitten twee microfoons op, waarvan er eentje bedoeld is om achtergrondgeluiden te onderdrukken. Bedienen kan ook met de speech-to-text-functie, zodat je in de auto e-mailberichten en notities kunt ‘schrijven’.

Duidelijke foto’s zijn er nog niet van de telefoon. Wel zijn er eerder al gelekte foto’s van de HTC Passion verschenen, waarop de Google Phone zou zijn gebaseerd. Ook lijkt het toestel op de HTC Bravo, een toestel dat lijkt op HTC’s HD2, die eerder op een HTC-roadmap voor 2010 was uitgelekt. Wat denken jullie: gaat dit een waardig alternatief voor de iPhone worden?

htc passion

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 13:34
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen google, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.