Trucje: live je iPhone scherm uitzenden met Ustream (jailbreak)

De applicatie van Ustream heeft een leuke bijkomstigheid die alleen jailbreakers kunnen gebruiken. Wat blijkt namelijk? Wanneer je Backgrounder gebruikt in combinatie met de Ustream applicatie, en deze dus op de achtergrond laat draaien, zendt deze live je eigen iPhonescherm uit.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

Untitled-2Sinds een paar dagen is Ustream Live Broadcaster beschikbaar in de App Store. Hiermee kun je live videobeelden uitzenden naar de Ustream website op je iPhone 3G of 3GS. De applicatie blijkt een leuke bijkomstigheid te hebben die alleen jailbreakers kunnen gebruiken. Wat blijkt namelijk? Wanneer je Backgrounder gebruikt in combinatie met de Ustream applicatie, en die dus op de achtergrond laat draaien, zendt Ustream live je eigen iPhonescherm uit. Hoe je dit precies zelf moet doen lees je hieronder.

Met de applicatie Backgrounder kunnen jailbreakers al langer applicaties op de achtergrond laten draaien. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om streaming radio te luisteren met Tunin.FM terwijl je surft of je e-mail bekijkt. Als je de Ustream app start en met uitzenden begint, activeer je Backgrounder door de home-knop wat langer ingedrukt te houden. Wanneer je nu terug naar je springboard gaat wordt deze ineens ook uitgezonden via Ustream.

Je kunt iedere applicatie van je iPhone op deze manier live delen met je kijkers. Het nadeel is dat enkel het bovenste gedeelte van het scherm wordt uitgezonden. Dit komt omdat de Ustream app zelf ook alleen maar gebruik maakt van die helft van het display om video op te nemen. Maar grappig is het wel! Zie mijn Ustream filmpje hieronder voor een voorbeeld (niet te bekijken op een iPhone):

Via o.a. AppleiPhoneSchool

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2009, 21:14
Categorie iOS
Onderwerp streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.