google-street-view-iphone-android

Met Google Street View voor iPhone kun je zelf 360-gradenfoto’s uploaden

Google Street View is nu als aparte app voor de iPhone beschikbaar. Je kunt er straatbeelden mee bekijken, maar ook zelf 360 graden fotobollen mee uploaden.

Google heeft een aparte app voor Street View uitgebracht, de functie die superhandig is als je op een onbekende plek hebt afgesproken. Apple mag dan FlyOvers en 3D-kaarten hebben, maar niets kan tippen aan Google’s straatbeelden, waarmee je kunt checken of het hotel dat je wilde boeken, toch niet in een grimmig steegje of op een industrieterrein ligt. Met de los verkrijgbare app voor iPhone is Street View nu onder handbereik.

google-street-view-app

Met Google Street View kun je 360 graden rondkijken in straten en zelfs op grachten. De app geeft je ook de mogelijkheid om zelf een bijdrage te leveren aan de 360-gradenbeelden die als fotobollen in de app verschijnen. Je kunt daarvoor de camera van je iPhone gebruiken, maar wie echt professioneel bezig wil gaan met het fotobollenschieten, sluit een camera zoals de Ricoh Theta S of NCTech iris360 aan. Dit zijn prijzige camera’s die speciaal zijn bedoeld om deze 360-graden-beelden te maken. De Street View-app zorgt er ook voor dat de al bestaande Photo Sphere Camera-app voor iPhone gaat verdwijnen. Of eigenlijk: de oude Photo Sphere-app heeft gewoon een nieuwe naam gekregen en heet nu ‘Google Street View’. In plaats van alleen bijdragen insturen, kun je er nu ook gewoon passief mee rondwandelen in vreemde steden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2015, 19:01
Categorie Apps
Onderwerpen google, street view

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.