tim cook macbook

Toekomst: een MacBook die wekenlang meegaat op een brandstofcel

Apple heeft patent aangevraagd op een MacBook-batterij die gebruik maakt van brandstofcellen, zodat je wekenlang op de laptop kunt werken.

tim cook macbookHet moet een droom zijn van veel MacBook-gebruikers: een batterij die je nooit in de steek laat. Maar liefst een week kun je aan één stuk werken, als Apple aan de slag gaat met het patent dat vandaag is gepubliceerd. Het beschrijft een brandstofcel voor MacBooks, die een week lang mee gaat.

Apple heeft al wel vaker interesse getoond in brandstofcellen. Laatst nog schreven we op iCulture over een iPhone die een week lang meegaat op een volle accu. Een soortgelijke accu voor MacBooks zou ook wel handig zijn. Misschien gaat het echt gebeuren: het Amerikaanse Patent and Trademark Office publiceerde vandaag Apple’s aanvraag, dat in feite een vervolg is op twee eerdere patenten uit 2010.

In dit nieuwere patent zie je niet alleen de brandstofcel, maar ook de aansluitingen en een systeem met patronen, om extra brandstof bij te vullen. Omdat in de tekeningen wordt verwezen naar MagSafe-connectors, wijst dit erop dat de technologie gericht is op MacBooks. De vinding claimt dat het apparaat dagen en zelfs weken meegaat, zonder bij te vullen.

fuel-cell-apple-patent

Interessant is dat kortgeleden bekend werd dat het Britse bedrijf Intelligent Energy samen met Apple aan een brandstofcel werkt, die in een iPhone 6 past. Ze hadden al een prototype, waarbij ook gebruik werd gemaakt van wegwerppatronen (cartridges). Het klinkt allemaal erg aantrekkelijk, maar helemaal overschakelen op brandstofcellen is misschien nog net één brug te ver omdat je steeds nieuwe patronen moet kopen, terwijl elektriciteit voor een fractie van de kosten uit het stopcontact komt. Apple zou ervoor kunnen kiezen om gangbare batterijen in te bouwen, waarbij je op brandstofcellen kan overschakelen als je langere tijd zonder stopcontact zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2015, 18:42
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen brandstof, macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.