Google Search-update eindelijk in App Store

De langverwachte update van de Google Search-app is eindelijk verkrijgbaar in de App Store. De update werd in augustus al aangekondigd en bevat een soort Siri-concurrent. Maar als je de gesproken stem wilt horen, zul je wel de instellingen van de app op Amerikaans Engels moeten instellen (via Instellingen > Gesproken zoekopdrachten. In het Nederlands […]

google-search-updateDe langverwachte update van de Google Search-app is eindelijk verkrijgbaar in de App Store. De update werd in augustus al aangekondigd en bevat een soort Siri-concurrent. Maar als je de gesproken stem wilt horen, zul je wel de instellingen van de app op Amerikaans Engels moeten instellen (via Instellingen > Gesproken zoekopdrachten. In het Nederlands kun je wel zoeken met je stem (en dat werkt ook extreem goed), maar het levert je alleen gewone Google-zoekresultaten op.

De Google Search-app bevatte dan ook al langer de mogelijkheid om spraakopdrachten uit te voeren, maar daarbij werd de ingesproken tekst meteen naar de Google-zoekmachine gestuurd, zonder dat er interpretatie plaatsvond. De nieuwe app levert informatie op maat. Vraag je “What is the weather in Amsterdam?”, dan krijg je net als bij Siri een scherm waarop alle gevraagde informatie overzichtelijk is samengevat. Vraag je echter naar de “results of Dutch soccer”, dan begrijpt Google wel wat je bedoelt, maar schotelt je alleen een berg linkjes naar relevante websites voor, zoals Soccerstats.com en Flashscore.com. In het vinden van Nederlandstalige sites is Google Search wat minder goed.

De gesproken zoekfunctie kan goed van pas komen als je niet in de gelegenheid bent om te typen, of omdat het gewoon makkelijker is om een zoekopdracht in te spreken. Voorbeelden zijn: “Where is the nearest gas station?”, “What is the weather forecast for tomorrow?”, “How tall is the Empire State Building?” en “Show me some pictures of the Golden Gate Bridge.” Via het i-knopje linksonder in het scherm kun je trouwens het uitspreken van de antwoorden uitschakelen.

Downloaden: Google Search (gratis)

google-search-1   google-search-2

Tipgever: pawsupforu

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2012, 18:51
Categorie Apple
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.