google presentaties groot

Google Presentaties verschenen: maak presentaties op iPhone en iPad

Google Presentaties is een nieuwe app van Google, waarmee je PowerPoint-presentaties kunt maken en bewerken.

Google heeft op maandag een nieuwe app voor Google Docs uitgebracht. Naast Google Documenten en Google Spreadsheets is er nu ook een aparte app voor presentaties. Met Google Presentaties (Engels: Google Slides) zet je een professionele presentatie in elkaar, die je op de iPhone of iPad kunt bekijken en bewerken. Daarnaast verschenen er app-updates voor Google Documenten en Google Spreadsheets.

google slides

De nieuwe app Google Presentaties is gratis te downloaden en laat je presentaties bewerken, delen en samenwerken aan presentaties. In de omschrijving in de App Store is te lezen dat het in ieder geval samenwerkt met Microsoft PowerPoint, maar Apple’s Keynote-software wordt niet genoemd. Zelfs als je geen internetverbinding hebt kun je toch gewoon verder gaan met je presentatie, want de app werkt ook offline. Je kunt slides in een andere volgorde zetten, nieuwe slides tussenvoegen en de opmaak wijzigen, net zoals op de desktop. En ben je klaar, dan geef je gewoon een presentatie vanaf je mobiele apparaat. Je vraagt je af waarom je nog het betaalde pakket Microsoft Office nodig hebt…

Ook updates voor Google Documenten en Spreadsheets

Google bracht meteen updates uit voor de al langer bestaande apps, Google Documenten en Google Spreadsheets. Bij Google Documenten is nu de mogelijkheid toegevoegd om Microsoft Word-documenten te openen en te bewerken. Bij Google Spreadsheets is het nu mogelijk om Microsoft Excel-bestanden te openen en te bewerken. Bovendien zit daar nu ook de mogelijkheid in om grafieken te bekijken, formules toe te voegen en gebruik te maken van zoeken-en-vervangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2014, 19:37
Categorie Apps
Onderwerpen google, presentatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.